• Week van een voorzitter…

 • Regelmatig wordt mij gevraagd hoeveel tijd ik kwijt ben met de functie van voorzitter. De werkzaamheden minimaliseren door het geven van een getal doet geen recht aan deze mooie functie. Daarom wil ik je als lezer een keer meenemen in de werkzaamheden die ik in de afgelopen week voor onze club heb mogen doen. Niet elke week is even druk. Vaak is het wat minder druk…

  Maandag 18 september

  Vergadering Laarbeek Verenigt (samen met John Verlijsdonk)

  Laarbeek Verenigt is het overlegorgaan van verenigingen die over een buitensportaccommodatie beschikken. Afvaardigingen van ASV’33, Eli, De Flamingo’s, Mariahout en Sparta’25 bespreken vier keer per jaar gezamenlijke uitdagingen. Elke keer is er iemand van de gemeente Laarbeek aanwezig. Onderwerpen van deze avond zijn duurzaamheid, kwaliteit van de velden, verzekeringen en een veilige sportomgeving.

  Dinsdag 19 september

  Aanwezig namens Sparta’25 bij het ontsteken van het vrijheidsvuur in het Openluchttheater in Mariahout. De gemeente Laarbeek is dit jaar gastheer namens 11 Peelgemeenten uit Noord-Brabant en Limburg. Tussen 18.30 en 19.00 uur komen via diverse routes de burgemeesters van de 11 gemeenten in oude legervoertuigen aan bij het Openluchttheater. Ze worden begeleid door gildes en de doedelzakspelers van de Gemert Firebrigade Pipes and Drums. Om 19.00 uur begint een ceremonie met sprekers, muziek, een vendelgroet en het ontsteken en verspreiden van het vrijheidsvuur. Na de ceremonie brengen lopers het vuur naar de deelnemende gemeenten. Een mooi evenement met grote betekenis.

  Evaluatie voorbereiding A-selectie

  Het bekertoernooi is voorbij en de competitie begint. Een mooie gelegenheid om de voorbereiding met nieuwe hoofdtrainer Jurgen van Wanrooij te bespreken, samen met het bestuurslid Voetbalzaken, Stefan van Heijnsnbergen. Mijn favoriete Feyenoord, dat sinds lange tijd weer uitkomt in de Champions League, moet ik missen, maar… de eigen hobby gaat altijd voor voetbal op televisie. Conclusie van de evaluatie: zowel Sparta’25 als Jurgen zijn tevreden over de samenwerking.

  Donderdag 21 september

  Overleg 100 jaar Sparta’25

  Voor de derde keer zit de projectgroep 100 jaar Sparta’25 bij elkaar. De conceptagenda voor het jubileumjaar wordt besproken en een avond gepland waarop de leden verder worden geïnformeerd over het 100-jarig bestaan van onze club. De projectgroep bestaat uit Patrick Beekmans, Tom van de Laarschot, Jan Leenders, Freek Schoones en ondergetekende.

  Hoofdbestuurvergadering

  Het hoofdbestuur vergadert twee keer per maand, waarvan één bijeenkomst als officiële vergadering bestempeld wordt en waarbij ook notulen worden gemaakt. Onderwerpen zijn het 100-jarig bestaan, energiekosten, capaciteitsuitbreiding trainingsruimte, activiteiten en jeugdbeleid.

  Zaterdag 23 september

  Elke week loop ik rond 08.00 binnen in het jeugdhonk. Een praatje met vrijwilligers, ouders en leden voorkomt al veel vragen en opmerkingen. Daarbij is het gezellig want bijna wekelijks neemt iemand iets lekkers mee om de dag door te komen. De rest van de dag staat in het teken van voetbal kijken. Of bij Sparta’25 of bij mijn zoon Thijs, die bij Helmond Sport speelt.

  Wedstrijd Sparta’25 – Almkerk

  Van oudsher worden de wedstrijden van Sparta 1 op zondag gespeeld. Maar in de eerste klasse, waarnaar we na het kampioenschap zijn gepromoveerd, heeft zowel zaterdag- als zondagamateurs. Dat betekent dat we onze eerste competitiewedstijd op zaterdag spelen tegen Almkerk, een voor ons onbekende tegenstander. Voor de wedstrijd wordt de pupil van de week, het bestuur en begeleiding van de tegenstander, enkele sponsoren, de scheidsrechter ontvangen. Ook na de wedstrijd komen we nog samen in het sponsorhome. Sparta’25 boekt een 3-1 overwinning en beleeft een prima start van het seizoen in de eerste klasse. Het mag zich minimaal een week koploper noemen.

  Zondag 24 september

  Normaal een dag waarop Sparta 1 speelt, maar deze heeft gisteren de competitie al goed ingezet. Daarom een relatief rustige zondag met het kijken van de klassieker Ajax-Feijenoord. Achteraf niet echt het hoogtepunt van de week.

  Dit was een mooie maar ietwat drukke week uit het leven van mij als voorzitter. Interessante onderwerpen gelezen? Ons bestuur is bijna compleet. We zoeken nog iemand die voor Sparta’25 de communicatiezaken wil regelen. Denk hierbij aan de website, publicatieborden, artikelen in de Laarbeek. Dit hoef je als bestuurslid niet zelf te doen, maar je hebt wel de regie over deze zaken in handen. Wil je ons komen helpen? Stuur een mail naar voorzitter@sparta25.nl en wij gaan graag met je in gesprek.