• Wedstrijdverslag ZSV JO9-1 - Sparta`25 JO9-1

  15 dec 2019 Jordy Brouwers
 • Op zaterdag 30 november stond de laatste uitwedstrijd van dit seizoen op de agenda. Deze wedstrijd bracht de JO9-1 naar sportpark De Kranenmortel in Zeilberg (gemeente Deurne) waar de plaatselijke ZSV JO9-1 de tegenstander was. De omstandigheden waren zwaar. Het was mistig, het had gevroren en het veld werd er tijdens de wedstrijd niet beter op. Maar dit gold natuurlijk voor beide teams.

  Sparta`25 pakte na de aftrap meteen het initiatief. Al snel kreeg het team 2 corners waar niet uit werd gescoord. De eerste echte kans was voor Bas. Hij wachtte net te lang met schieten waardoor de verdediging van ZSV de kans kreeg om een goal te voorkomen. Een volgend schot van Daan belandde in het zijnet. Met zijn tweede schot had Daan meer succes, hij bracht de 0-1 op het scorebord. De volgende kansen waren weer voor Sparta`25, maar Tygo en Bas wisten het net niet te vinden. Langzaamaan kwam ZSV beter in de wedstrijd. Zo moesten Jeroen en Fijs goed ingrijpen om een kans voor ZSV te voorkomen. Uit de corner scoorde ZSV niet. Tygo kreeg aan de andere kant nog een mooie kans na een goede voorzet en actie van Fijs. Maar het was ZSV dat aan het einde van de periode de 1-1 op het bord bracht.

  Het begin van de tweede periode pakte Sparta`25 wederom het initiatief. De eerste kansen waren voor Daan en Tijs. Maar het ging niet makkelijk. ZSV liet zien aardig te kunnen voetballen en legde daarnaast veel strijd op de mat. Er moest door Sparta`25 hard gewerkt worden, vele duels speelden zich af op het veld. Tim kreeg een mooie kans om Sparta`25 op voorsprong te schieten, maar zijn schot werd door de verdediging van ZSV gekraakt. ZSV deelde ook wat speldenprikjes uit, maar zij werden deze periode niet echt gevaarlijk, mede door goed werk van Jeroen. Jay werd niet echt getest. De laatste kans in deze periode was voor Bas, maar hij scoorde niet.

  Na de rust ontspon zich een spannende strijd. Sparta`25 had moeite om tot goed voetbal te komen, toch kreeg Tim snel een eerste kans, hij raakte de lat. Ook Tijs kreeg twee mooie kansen, maar dat leverde ook geen treffer op. ZSV kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar Jay, Jeroen en Fijs hadden redelijke controle. Fijs kreeg zelfs nog een mooie kans, maar zijn schot trof geen doel. Tim en Tijs moesten ook veel verdedigende arbeid leveren, daardoor bleven de kansen deze periode schaars.

  De vierde periode beloofde spannend te worden. Sparta`25 had dit seizoen al regelmatig in deze periode wedstrijden beslist, zou dat nu weer lukken?
  Sparta`25 probeerde snel een voorsprong te pakken, maar kansen van Tijs en Daan troffen geen doel. ZSV gooide er ook nog een schepje bovenop en Jay werd serieus getest, hij redde echter voortreffelijk. Aan de andere kant was het Tygo die een hele grote kans kreeg na een voorzet van Tim, maar het lukte hem net niet te scoren. De wedstrijd golfde op en neer. Jay voorkwam wederom met 2 hele mooie reddingen dat ZSV op voorsprong kwam. De ontlading bij Sparta`25 was vervolgens erg groot toen de keeper van ZSV een schot van Fijs niet onder controle kreeg en Tim heel attent de 1-2 voorsprong binnen kon schieten! De treffer werd uitgebreid samen gevierd. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. ZSV kreeg nog een kans, maar gescoord werd er niet meer. Met een 1-2 voorsprong voor Sparta`25 werd door de goed leidende clubscheidsrechter van ZSV afgefloten. Zo behield Sparta`25 zijn ongeslagen status, maar het was een pittige wedstrijd.