• Wedstrijdverslag Sparta`25 JO9-1 – Blauw Geel`38 JO9-2

  3 jan 2020 Jordy Brouwers
 • Op zaterdag 7 december stond de laatste wedstrijd van dit seizoen op de kalender. Een bijzondere wedstrijd, want als Sparta`25 JO9-1 zou winnen of gelijk spelen, dan zou het kampioenschap een feit zijn. Veel toeschouwers hadden weer de moeite genomen om naar Sportpark `t Heereind te komen om de door Chris Rooijakkers gesponsorde plaatselijke JO9-1 aan te komen moedigen. Chapeau!

  Sparta`25 startte uitstekend aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Tygo, maar zijn schot werd ternauwernood tot corner verwerkt. De volgende kans was wel raak. Uit een corner van Tim kon Tijs binnenwerken: 1-0! De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Na een mooie actie kon wederom Tijs de 2-0 scoren! Blauw Geel`38 kon hier nog niet veel tegen over stellen, mede door scherp verdedigen van Fijs. Sparta`25 drukte door en na een goede uittrap van Jay krulde Tijs de bal op de lat. Blauw Geel`38 kreeg een klein kansje, maar Jeroen maakte het de aanvaller dusdanig lastig dat hij geen kans kreeg. Sparta`25 bleef kansen krijgen via Tim en Tygo, maar zij scoorden helaas niet. Uit het niets kwam ineens de 2-1 op het scorebord. Blauw Geel`38 begon er weer een beetje in te geloven en kreeg al snel weer een kans, maar Jay bracht redding.

  De tweede periode probeerde Sparta`25 al snel een grotere voorsprong te creëren, maar schoten van Daan en Jeroen leverden geen kansen op. Vanaf dit moment leek bij Sparta`25 de spanning wat toe te slaan. Zou het kampioensstress zijn geweest? Blauw Geel`38 nam het initiatief over en scoorde snel de 2-2. Jay voorkwam in eerste instantie nog een voorsprong voor de bezoekers uit Veghel, maar bij een volgende kans voor Blauw Geel`38 was hij kansloos: 2-3.

  Na enkele bemoedigende woorden van de trainers in de rust, probeerde Sparta`25 zich te herpakken. Een schot van Tim leverde geen goal op. Tot overmaat van ramp scoorde Blauw Geel`38 nog een keer: 2-4…. Het kampioenschap leek aan een zijden draadje te hangen. Maar zoals Sparta`25 al vaker had laten zien, probeerden ze zich te herpakken en de wedstrijd te kantelen. Een schot van Daan spatte nog uiteen op de lat, maar een volgende knal van hem was wel raak: 3-4. Tijs en Bas kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar die viel in deze periode niet.

  Na een laatste peptalk van de trainers trok Sparta`25 de laatste periode nog een keer alles uit de kast. Daar waar een schot van Daan maar net werd gered, scoorde Tijs de gelijkmaker: 4-4! Sparta`25 had zich volledig herpakt en drukte door. Fijs joeg volop op de bal en vervolgens scoorde Tijs al snel de 5-4 en zorgde daarmee voor een nieuwe voorsprong. Blauw Geel`38 probeerde nog wel gelijk te maken, maar een kans verdween naast de goal van Jay. Daarna was het wederom Tijs die zijn 5e goal van deze ochtend scoorde: 6-4! Blauw Geel`38 gaf nog niet op, maar Jay redde goed op schotje van afstand. Sparta`25 probeerde nog meer te scoren, maar helaas troffen Tygo en Tim geen doel meer.

  Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kon het feest losbarsten! Sparta`25 was ongeslagen kampioen geworden in de Hoofdklasse-2. Een uitstekende prestatie! Nadat de spelers zich lekker opgefrist hadden, werd het feest daarna uitbundig voortgezet in de kantine. Proficiat!