• Wedstrijdverslag Sparta`25 JO11-1 – Mierlo-Hout JO11-1

 • Op zaterdag 5 september stond de eerste competitiewedstrijd voor Sparta`25 JO11-1 op het programma. Na 2 nuttige oefenwedstrijden tegen ASV`33 JO11-1 en Gemert JO11-1 was Mierlo-Hout JO11-1 de tegenstander op sportpark `t Heereind. Gino was helaas afwezig.

  Na de aftrap was het Mierlo-Hout dat vrij snel op een 0-1 voorspong kwam. Jan was helaas kansloos op een afstandsschot. Al vrij snel kwam Sparta`25 weer op gelijke hoogte. Jesse scoorde op aangeven door Justin: 1-1! De wedstrijd ging vanaf dit moment vrij gelijk op met kansen voor zowel Mierlo-Hout als Sparta`25 (via Tijs). Het was Sparta`25 dat vervolgens als eerste weer scoorde. Op aangeven van Tim scoorde Justin de 2-1! Sparta`25 probeerde vanaf dit moment verder afstand te nemen van Mierlo-Hout, maar Bram en Daan wisten helaas niet te scoren. Op het einde van de eerste periode scoorde Mierlo-Hout de 2-2.

  De tweede periode zette Sparta`25 de tegenstander meteen onder druk. Dit resulteerde in kansen voor Suim, Daan, Jesse en Siem. Helaas leverde deze kansen nog geen treffer op. Dat lukte even later wel toen Justin op aangeven van Jesse scoorde: 3-2! Vrij snel nam Sparta`25 meer afstand van Mierlo-Hout. Nadat Jan eerst nog goed redde op een kans van Mierlo-Hout was het vervolgens Siem die scoorde: 4-2! Siem scoorde snel hierna de 5-2 op aangeven van Jesse. Bram redde vervolgens goed na een uitbraak van de spits van Mierlo-Hout.

  Na de rust probeerde Mierlo-Hout snel de aansluitingstreffer te scoren, maar ze kwamen niet verder dan een bal op de paal. Sparta`25 pakte vervolgens de wedstrijd weer stevig in handen en via Tijs kregen ze een grote kans. Helaas trof deze inzet geen doel, maar dat lukte even later wel toen Justin scoorde na goed voorwerk van Tijs. Mierlo-Hout probeerde nog wel tot een aanval te komen maar Sparta`25 had de wedstrijd onder controle. Zo onderbrak Suim een veelbelovende aanval van Mierlo-Hout. Spart`25 bleef geconcentreerd spelen en al gauw kwam de 7-2 via Tim op het scorebord! Sparta`25 was duidelijk sterker maar kansen via Tim en Tijs werden niet meer verzilverd.

  De laatste periode probeerde Mierlo-Hout er nog wat van te maken. Er werd wat in de opstelling gewisseld en dat leverde Mierlo-Hout al gauw een treffer op: 7-3. Sparta`25 was niet van slag. Bram hield het samen met Daan en Suim achterin dicht zodat Jan niet in actie hoefde te komen en de spitsen van Sparta`25 kregen nog diverse kansen. Jesse, Siem, Daan en Tijs kregen nog mogelijkheden. Op het einde van de wedstrijd was het Tijs die de eindstand op het bord bracht: 8-3. Jan zorgde er daarna nog voor dat Mierlo-Hout niet meer scoorde.

  Al met al een prima start van de competitie voor Sparta`25 JO11-1. Er werd hard gewerkt en goed samengespeeld.