• Wedstrijdverslag Geldrop JO11-1 - Sparta`25 JO11-1

 • Op zaterdag 12 september stond de eerste uitwedstrijd voor Sparta`25 JO-11 op de kalender. Op deze zonovergoten dag was op Sportpark De Kievit Geldrop JO11-1 de gastheer. Na een prima overwinning op Mierlo-Hout JO11-1 een week eerder, was het afwachten hoe Sparta`25 JO11-1 op kunstgras tegenstander Geldrop JO11-1 zou gaan bestrijden.

  Na een goede warming-up werd rond 10 uur afgetrapt. Geldrop probeerde vanaf het begin het initiatief te pakken en dat leidde snel tot een schot op de paal. Sparta`25 was echter niet onder de indruk en via Bram en Jesse kreeg Justin een mooie kans om te scoren. Het was echter Geldrop dat als eerste scoorde: 1-0. Sparta`25 liet zich niet van de wijs brengen en dat leidde tot 2 mooie kansen. Allereerst verdween een schot van Tim net niet in de goal en een tweede kans voor Justin werd ternauwernood gepakt door de keeper van Geldrop. Het was vervolgens Geldrop dat weer scoorde. Uit een corner werd de 2-0 binnen gewerkt. Dit was voor Geldrop het moment om de duimschroeven bij Sparta`25 aan te draaien en snel viel de 3-0. Hierna volgde nog 4 kansen voor Geldrop, maar schoten gingen naast of Jan redde fraai (2x).

  De tweede periode leek Sparta`25 weer wat beter in de wedstrijd te komen. Het was Bram die een eerste kans kreeg, maar zijn schot werd gepakt. Aansluitend werd door Jan, Suim en Gino een tegenaanval onschadelijk gemaakt. Er werden best pittige duels uitgevochten, Geldrop was iedere keer net wat feller op de bal, waarbij ook wel eens een (stevige) overtreding werd gemaakt op een speler van Sparta`25. Het was Geldrop dat via een hard schot via de paal de 4-0 op het scorebord bracht. Daarna volgde nog snel de 5-0. Daan voorkwam met een sprint en fel duel dat Geldrop vaker kon scoren.

  Ondanks een inspirerende peptalk van de trainers John en Roland had Sparta`25 in de 3e periode weinig in te brengen tegen een prima spelend Geldrop. In deze periode liep Geldrop uit naar een 11-0 tussenstand. Sparta`25 kreeg via Jesse, Justin en Siem best was kansjes, maar over het algemeen voetbalde Geldrop een stuk beter.

  In de laatste periode werd er door Sparta`25 alles aan gedaan om nog een eretreffer te maken. Tim, Tijs en Siem kregen nog redelijke kansen, maar het was Sparta`25 niet gegund om te scoren. Geldrop daarentegen kende geen genade en scoorde nog 3x waardoor een 14-0 eindstand op het scorebord kwam.

  Deze wedstrijd was Sparta`25 JO11-1 over het algemeen kansloos tegen een goed spelend, net wat brutaler Geldrop JO11-1. Deze wedstrijd gewoon gauw vergeten en op naar de volgende wedstrijd tegen sv de Braak!