• Wedstrijdverslag Blauw Geel`38 JO9-2 - Sparta`25 JO9-1

  4 mrt 2020 Jordy Brouwers
 • Doordat de eerste officiële wedstrijd van 2020 tegen Eli was afgelast, was de wedstrijd tegen Blauw Geel`38 JO9-2 de aftrap van het nieuwe voorjaarsseizoen. De teams hadden elkaar in december 2019 nog ontmoet. Sparta`25 JO9-1 won deze wedstrijd met 6-4 en kon aansluitend het kampioenschap vieren. De wedstrijd in december was geen gemakkelijke, Sparta`25 was dus gewaarschuwd.

  Nadat Sparta afgetrapt had op het kunstgrasveld, diende al gauw de eerste kans zich aan. Een goede uittrap van Jay belandde bij Bas, hij kon net niet scoren. Blauw Geel`38 begon echter ook fel en zij scoorden bijna, maar Jay bracht redding. Sparta`25 pakte vervolgens het initiatief en Daan en Bas kregen kansen. De tweede kans voor Daan was raak: 0-1! Blauw Geel`38 kon niet veel terug doen, vooral doordat Fijs en Jeroen het de aanvallers van Blauw Geel`38 moeilijk maakten. Blauw Geel`38 kwam niet verder dan een slap schot. Tygo raakte vervolgens nog de lat.

  De tweede periode was nog maar net begonnen of Blauw Geel`38 scoorde twee keer door onoplettendheden bij Sparta`25: 2-1. Sparta`25 moest aan de bak. Dat gebeurde vervolgens ook. Tim kreeg een mooie kans na een voorzet van Tijs. De 2-2 viel vervolgens snel. Daan wist een corner van Tim binnen te werken: 2-2! Sparta`25 had de goede lijn weer te pakken en er werd goed samengespeeld. Het was Tygo die alert reageerde op de verdedigers van Blauw Geel`38 en Tim een mooie kans gaf om te scoren: 2-3! Jay had het behoorlijk rustig, dat kwam mede door het goede verdedigende werk van Jeroen. Blauw Geel`38 kreeg daardoor maar 1 klein kansje. Aan de andere kant zorgde Tijs met een mooie treffer voor de 2-4! Geen vuiltje aan de lucht….

  Dat bleek in de derde periode toch iets anders uit te pakken. De eerste kans was nog wel voor Sparta`25, een schot van Fijs ging net naast. Maar randzaken zorgden ervoor dat Sparta`25 uit het spel werd gehaald en Blauw Geel`38 op een 5-4 voorsprong kwam. Fijs en Tim kregen ieder nog wel een kans, maar gescoord werd er niet meer. De laatste 10 minuten moest Sparta`25 dus nog aan de bak om een nederlaag te voorkomen!

  Na een peptalk van de trainers, pakte Sparta`25 de draad weer op, gebrand om nog enkele doelpunten te maken. Een schot van Daan miste nog doel, maar vervolgens werkte Blauw Geel`38 de bal in eigen doel: 5-5! Daarna ontstond eenrichtingsverkeer richting het doel van Blauw Geel`38. Een bal van Tim belandde net niet in de goal, dat lukte Tygo vervolgens wel: 5-6! Direct daarna rondde Tijs een mooie aanval af: 5-7. Blauw Geel`38 zorgde nog voor een speldenprik, maar Jay was attent en redde goed. Als gauw viel de 5-8 via Tim! Sparta`25 drukte door en Daan zorgde voor de 5-9 en 5-10. De laatste goal werd gescoord door Tim. Hij bepaalde de eindstand op 5-11.Al met al een leerzame wedstrijd voor Sparta`25 JO9-1, en dan niet alleen op voetballend gebied!