• Terechte winst Sparta'25 4

  10 okt 2021
 • Onze 3e competitiewedstrijd tegen Venhorst 2 begonnen wij met maar liefst 4 “eigen” spelers. De overige spelers kwamen uit zowel enkele andere senioren- als jeugdteams. Tegenstander Venhorst uit het vroegere Sint-Jozefpeel (sinds 1936 Venhorst) was de competitie begonnen met een 3-5 nederlaag tegen titelkandidaat Blauw Geel’38/JUMBO 3.

  Klokslag 10:00 uur stonden de spelers van beide teams, de grensrechter van Venhorst 2 en de scheidrechter van dienst klaar om de wedstrijd van start te laten gaan. Helaas voor hen was het wachten tot het moment dat onze grensrechter, Maarten Kluijtmans, zijn sigaartje had uitgemaakt. Omdat dit te lang duurde nam Piet de Groot de honneurs van Maarten waar. De achteraf sportieve wedstrijd begon rustig van beide zijden. En dat was maar goed ook want ook onze verzorger, Rob de Groot, kwam pas een minuut of 10 na aanvang van de wedstrijd aangerend op zijn snowboots, met ski muts op en handschoenen aan.
  Na een goed kwartier kwamen wij met 1-0 voor. Een goede voorzet van Robertino van Lieshout werd simpel binnen geschoten door Yanick de Wit. Een tiental minuten later stond het al 2-0. Door een zeer slechte uittrap van de doelman van Venhorst 2 kwam de bal in de 24e minuut rechtstreeks bij Thijs Kluijtmans. Thijs wist wel raad met zo’n buitenkansje en met een mooie lob tekende hij voor het 2e doelpunt van de groenwitten. Na een half uur spelen was het wederom raak (3-0). Ook nu was het Thijs die met een lob de keeper verschalkte.

  In de 2e helft kwam onze oudste speler van vandaag (Mark van Zutphen) en onze jongste speler van vandaag (Timo de Wit) het veld in. Geschat leeftijdsverschil zo’n kleine 30 jaar. Timo kreeg al vrij snel de mogelijkheid om de 4-0 aan te tekenen. De doelman van Venhorst redde echter goed in de ontstane 1 tegen 1 situatie. Even later kon de rechtsbuiten van Venhorst (door een foutje van één van onze verdedigers) alleen op onze doelman Dominique Leenders af. Snel omschakelen van Stan Gilsing voorkwam de 3-1. Stan kon namelijk nog net redding brengen op de doellijn.
  Ook vandaag mocht Michel de Groot (alias teammanager, aanvoerder, man van de wedstrijd?) de laatste 20 minuten volmaken. In deze 20 minuten scoorden wij tevens de 4-0. Robertino trok van links naar binnen om goed uit te halen. Zijn schot werd in 1e instantie nog gekeerd door de doelman, maar het was de attente Timo de Wit die simpel de 4-0 liet aantekenen.

  Na 3 gespeelde wedstrijden staan wij op 9 punten.
  De komende 2 weken zijn wij vrij.
  Daarna wacht op 31 oktober 2021 een thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’38/JUMBO 3.
  Samen met Eli 2 de grote favoriet om deze competitie te winnen en te promoveren.
  Aanvang wedstrijd 10:00 uur (waarschijnlijk zullen zowel Maarten als Rob nu wel op tijd komen, want op 30 oktober 2021 gaat de wintertijd in en de klok dus één uur terug).