Wedstrijdverslag Sparta'25 VR 1 - Venhorst VR 1

Gepubliceerd op 24 september 2018

Na een goede reeks bekerwedstrijden, mochten de dames vandaag aantreden voor de eerste competitiewedstrijd. Venhorst troffen we vorig seizoen in de 4e klasse. Dat waren twee makkelijke wedstrijden. Vandaag mochten we met een nieuw team in de 5e klasse kijken wat het ons zou brengen.

Al snel werd duidelijk dat Sparta ook nu de bovenliggende partij was. In de eerste minuut had Sparta al een goede kans op de 1-0, maar de afwerking liet te wensen over. Door goed druk zetten wist Sparta het eerste kwartier vooral op de helft van Venhorst te spelen en veel kansen te creëren. Af en toe kwam Venhorst er door, maar achterin werd dit opgelost door goed combinatiespel.

 Na 20 minuten spelen wist Sparta de score te openen. Een bal van Kiki op Wieke werd door laatstgenoemde afgemaakt door goed doorgaan op een keeper. Ongeveer 10 minuten later kon ook Venhorst kennismaken met het schot van Kiki; een vrije trap vanaf ongeveer de middenlijn werd door Kiki in het doel geschoten! Sparta bleef druk zetten en leek iets makkelijker te gaan voetballen. Sparta was al een aantal keer dicht bijna de 3-0, maar net voor rust viel deze dan eindelijk. Een voorzet van Kiki werd van dichtbij ingeschoten door een goed inkomende Mila.

Na rust leek het spel soms wat slordiger te worden en kwam Venhorst meer aan voetballen toe. Echte kansen wisten zij echter niet te creëren omdat Sparta achterin alles goed dicht hield. Na 60 minuten wist Sparta op 4-0 te komen. De bal viel wat in de kluts, waardoor de bal door de tegenstander en Jenna werd geraakt, maar wel in het doel belandde. Sparta werd weer wat gretiger en was op zoek naar meer doelpunten. Een kwartier voor tijd wist Charlotte, die er net in kwam voor Anouk, een diepe bal op Kiki te geven, en deze vervolgens hard binnenschoot. Even later was het Charlotte zelf die wist te scoren. Een bal werd door Venhorst niet goed weggewerkt, waardoor Charlotte hem kon binnenschieten. Net voor tijd wist Venhorst vanuit een corner nog te scoren en daarmee de eindstand te bepalen: 6-1. 

Volgende week spelen de dames om 12:00 uur uit in Veghel, op bezoek bij Blauw-Geel

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25