Wedstrijdverslag Sparta'25 1 - SV TOP 1

Gepubliceerd op 24 maart 2013

Na de uitstekende wedstrijd een week eerder tegen HVV waren de verwachtingen bij het thuispubliek in Beek en Donk vandaag hoog gespannen. Zou de ploeg van Ronnie Couwenberg de goede lijn door kunnen trekken tegen het sterk geklasseerde SV TOP uit Oss. 

SV TOP heeft een zeer talentvol elftal met de laagste gemiddelde leeftijd in de eerste klasse. De tweede plaats op de ranglijst is dus meer dan knap te noemen. Behoorlijk veel belangstelling in Beek en Donk langs de lijn vandaag ondanks de ijzige oosten wind die de wedstrijdomstandigheden op deze lentezondag behoorlijk zwaar maakten.

Sparta'25 begon uitstekend aan de wedstrijd hetgeen uitmondde in een levensgrote kans direct al in de eerste minuut die door de uitstekend spelende Thijs Kluijtmans op een haar na werd gemist. Sparta'25 had in de eerste helft het betere van het spel maar was onrustig aan de bal hetgeen vooral de verdienste was van SV TOP die door haar pressingspel Sparta'25 in balbezit continue onder druk zette. Hierdoor was er aan Beek en Donkse kant veel onnodig balverlies en werd de opbouw door SV TOP vaak met succes verstoord. Het was duidelijk waarneembaar dat SV TOP een aantal maatjes groter was dan het HVV van een week eerder, maar Sparta'25 kon het niveau vandaag prima aan. Aan het einde van de eerste helft kreeg Sparta'25 nog een behoorlijke kans op een doelpunt maar de ruststand bleef steken op 0-0.

In de tweede helft was het beeld van de wedstrijd op basis van het balbezit gelijk maar had SV TOP de gevaarlijkste kansen. Sparta'25 kwam een aantal keren goed weg. Dat laatste is een goed teken, want daar waar ploegen die onder in de competitie draaien vaak de pech hebben; gaf het geluk dat Sparta'25 vandaag af en toe had aan dat er een kerende tendens waarneembaar is binnen het elftal. Geluk dwing je ook af.

Sparta'25 kwam uiteindelijk op een 1-0 voorsprong in de 75e minuut door wederom een doelpunt van René Brouwers. Helaas moesten de groenwitten in de 81e minuut de 1-1 incasseren hetgeen ook de eindstand werd. Een terechte uitslag gezien het beeld van de wedstrijd. Thijs Kluijtmans stak vandaag in een zeer goede vorm evenals een week eerder in de uitwedstrijd tegen HVV. Ook het spel van zijn broer Bram verdiende vandaag een positieve vermelding.

Ons eerste team heeft vandaag kei hard gewerkt en een zeer acceptabel resultaat geboekt tegen de nummer 2 in de eerste klasse. Er heerst een positieve tendens, hetgeen vertrouwen geeft.  

Komend paasweekend volgt een belangrijk en druk programma voor onze groenwitten. Zaterdag 30 maart speelt ons vaandelteam de belangrijke thuiswedstrijd tegen die andere vereniging uit Oss: OSS'20 aanvang 17.00 uur.

Op paasmaandag spelen we dan weer een cruciale wedstrijd uit tegen het relatief laag geklasseerde RVU uit Rothem. Kortom een druk programma in een cruciale fase van de competitie.

Verslag door Frank van Halteren (op persoonlijke titel).

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25