Vooruitblik sv Meerssen 1 - Sparta'25 1

Gepubliceerd op 20 februari 2013

 

 

Zondag 3 maart 2013 staat voor ons eerste elftal de uitwedstrijd tegen sv Meerssen op het programma.

sv Meerssen is een roemrijke vereniging uit het diepe Zuid-Limburg. Een aantal bekende namen uit het "vaderlandsche" voetbal hebben een connectie met sv. Meerssen. Zo was Bert van Marwijk trainer van sv. Meerssen tussen 1995 en 1998. Erik Meijer speelde er in het verleden evenals Wim Dusseldorp. 

Meerssen speelde vele jaren op het hoogste amateurniveau in Nederland en was daarin ook succesvol. In 1994 en in 2003 werd in de hoofdklasse het kampioenschap behaald. Afgelopen seizoen degradeerde sv Meerssen naar de eerste klasse. Het wisselende succes van sv. Meerssen dit seizoen toont aan dat het lastig is om na een degradatie meteen weer mee te doen om promotie alhoewel sv. Meerssen nog zeker niet is uitgeschakeld voor de prijzen in de eerste klasse.

Maar de eerste klasse is zeer grillig dit jaar en iedere week zijn er weer verassende uitslagen die de eindklasseren bijna onmogelijk laten voorspellen. Door promotie van RVU naar de eerste klasse (uit het naburige Rothem) staan er in die streek in ieder geval twee zeer beladen derbies op het programma dit seizoen.

De 2-2 in thuiswedstrijd tegen Meerssen in de eerste competitiehelft was voor de groenwitten een goed resultaat. Sparta'25 zit in de hoek waar de klappen vallen, waarbij nu al vooruitkijken naar een mogelijke eindklassering dit seizoen weinig zinvol is. Iedere wedstrijd is een finale en we moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Aan het einde van het seizoen kunnen we vervolgens de balans opmaken en zien of Sparta'25 in de eerste klasse kan blijven. Niets is onmogelijk in deze eerste klasse. Dat het groenwitte legioen weliswaar snakt naar een overwinning moge duidelijk zijn!

Aanvang in Meerssen 14.30 uur.

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25