Vooruitblik Sparta'25 1 - BSV Limburgia 1

Gepubliceerd op 24 april 2013


Aanstaande zondag 5 mei 2013 speelt ons eerste team al weer haar laatste thuiswedstrijd van het nu al memorabele seizoen 2012-2013 tegen BSV Limburgia.

Afgelopen zondag denderde de Sparta'25-trein gewoon weer door in Beek (Limburg) tegen GSV'28. Een lastige en fysieke wedstrijd op het altijd slechte veld in Beek, waarbij de mannen van Ronnie Couwenberg lieten zien dat ze dergelijke wedstrijden dus ook over de streep kunnen trekken. Wederom was René Brouwers zeer onderscheidend. Zijn huidige vorm lijkt onbegrensd en gezien zijn moeilijke privé-situatie die hij achter de rug heeft is dit een mooie positieve wending in zijn leven.

We maken momenteel een bijna krankzinnige tegenstelling mee. Aan de ene kant zijn we nog niet veilig voor behoud van de eerste klasse en MOETEN we aan de bak tegen Limburgia. Aan de andere kant maken we nog steeds kans op een periodetitel die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden naar de hoofdklasse (Wittenhorst moet dan wel nog een misstap maken). Het kan gek gaan in dit bijzondere seizoen. Enerverend is het wel.

BSV Limburgia uit Brunssum, een roemrijke vereniging met een mooie historie, wat dat betreft veel gelijkenissen met Sparta'25. Sparta'25 en Limburgia ontmoetten elkaar veelvuldig in het verleden op het hoogste amateurniveau van Nederland.

Limburgia is afgelopen seizoen gepromoveerd uit de tweede klasse en maakt dit seizoen een zeer respectabel seizoen door waarbij een eindklassereing bij de top 4 nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Het is ook de ploeg waar PSV'er Kevin Hofland na blessureleed in het buitenland terugkeerde. Meestal als assistent coach, soms ook nog als speler dit seizoen. Voor de trouwe PSV'ers: hij is dus waarschijnlijk zondag te spotten.

Begin december 2012 speelden we in Brussum een lastige (maar zeker geen onverdienstelijke) wedstrijd tegen Limburgia die we nipt verloren met 1-0. Voetbalbriljant Gavrey Villareal was aan de zijde van Limburigia de doelpuntenmaker. Een jongen die komt uit de jeugdopleiding van Fortuna  Sittard en op dit moment in de belangstelling staat van enkele BVO's. Mocht hij zondag spelen dan moeten we hem vooral in de gaten houden. Technisch zeer begaafd en vlug als water. Onze eigen Mischa Werdens was in die wedstrijd nog heel dicht bij een doelpunt, zijn kopbal landde helaas op de paal destijds.

Kortom er zijn heel veel ingrediënten die deze wedstrijd bijzonder maken. Het is de laaste thuiswedstrijd van het seizoen en er is enerzijds nog heel veel te winnen en anderzijds lopen we nog steeds het risico om veel te verliezen. Kom die groenwitten steunen zondag, want wij zijn Sparta!


Tot slot nog de huiskamervraag (zonder enige bijbedoeling):

Waneer werd de laatste officiële Sparta'25 - Gemert voor de competitie gespeeld?


Antwoord:
11 december 1988
Sparta'25 - Gemert 2-1

Beide groenwitte doelpunten van Ruud vd Ende.........

Iedereen heel graag tot zondag!

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25