Vooruitblik RVU 1 - Sparta'25 1

Gepubliceerd op 19 januari 2013

Een druk programma dit paasweekend voor de groenwitten. De wedstrijd thuis tegen OSS'20 was spannend. Liefst 3 rode kaarten aan de kant van OSS'20 waren helaas niet voldoende voor Sparta'25 om de broodnodige 3 punten over de streep te trekken. Het was een unieke kans om een grote pas te maken richting ontlopen nacompetitie. Die zelfde nacompetitie komt nu toch wel met rasse schreden dichterbij, temeer omdat HVV goed oplette tegen Liburgia en haar wedstrijd won. Als we nog iets willen moet gewonnen worden tegen RVU. RVU daarentegen heeft de punten ook hard nodig, dus de groenwitten zullen het in het verre Zuid-Limburg niet cadeau krijgen.

RVU werd op 2 november 1945 officieel opgericht. Voor die tijd werd reeds gevoetbald door Willem III en RIA. De oprichtingsvergadering werd gehouden in een school. Tijdens deze vergadering werd een bestuur gekozen, evenals de naam voor een voetbalvereniging. Men werd het eens over Rothem Voor Uit, afgekort RVU.

RVU is een vrije kleine vereniging, het heeft slechts drie seniorenelftallen, twee damesteams, en negen juniorenteams. Het tweede seniorenelftal speelt op dit moment 3e klasse en staat daar vierde, het derde elftal speelt op het allerlaagste niveau en staat daar laatste.

Het eerste elftal van RVU speelt voor de tweede maal in de historie 1e Klasse. In 2008-2009 kwam het ook uit in de 1e Klasse D. Het werd een dramatisch seizoen voor de ploeg uit Rothem. RVU degradeerde dat jaar weer rechtstreeks terug naar de 2e Klasse. RVU werd roemloos laatste en degradeerde samen met HVCH. RVU behaalde in dat seizoen slechts negen punten door zes gelijke spelen en eenmaal winst. Die overwinning behaalde RVU in de voorlaatste wedstrijd tegen GSV’28 (2-0). Kampioen in dat jaar werd toen UDI’19.

Buiten dat ene jaar 1e Klasse is de ploeg eigenlijk altijd terug te vinden geweest in de 2e of 3e Klasse. Vooral in de laatste zes jaar in de 2e Klasse was RVU toch altijd wel terug te vinden in de bovenste helft van de ranglijst. Vorig seizoen dus ook. Dit zag er op het begin van het seizoen zeker niet naar uit. In de eerste acht wedstrijden wist RVU slechts eenmaal te winnen tegen latere degradant KVC Oranje. Maar vanaf begin november kwam daar de kentering. RVU was bijna niet meer at te stoppen en  won wedstrijd na wedstrijd. RVU won van de resterende zeventien wedstrijden twaalf keer, speelde vier keer gelijk (waaronder tweemaal tegen de uiteindelijke kampioen BSV Limburgia) en verloor slechts eenmaal tegen runner-up Caesar/VOS Investement Groep (3-0). Resultaat een mooie derde plek en nacompetitie. 

De nacompetitie werd succesvol voor RVU. RVU schakelde allereerst Schaesberg uit door met 3-3 gelijk te spelen en 3-1 te winnen en in de finale versloeg RVU Scharn tweemaal (2-1, 0-2). Gevolg voor de tweedemaal naar de 1e Klasse.

Voor aanvang van dit seizoen vonden er nog wel behoorlijk wat mutaties plaats in de selectie. Zes spelers verlieten RVU, waaronder topscorer van het vorige seizoen Maarten Neuhaus. Maarten Neuhaus vertrok naar concurrent sv Meerssen. Daarentegen kwamen maar liefst tien spelers naar RVU toe en enkele daarvan zijn succesvol voor de vereniging. Dit waren Rik Sondeijker (GSV’28), Stefan Hagens (SVC 2000), Joey van Mulken (Bunde), Dirk van Osch (DBSV), Melvyn Sahertian (BSV Limburgia), Jamie van der Velden (Standaard), Marco Willems (Leonidas), Raoul Winkens (DBSV), Shahin Rassi (RKUVC) en Glenn van der Kruk (IASON). Zoals gezegd zijn er enkele zeer succesvol, want oa Marco Willems, Stefan Hagens en Rik Sondeijker zijn hoog terug te vinden op de topscorerslijst.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25