Vooruitblik HVV 1 - Sparta'25 1

Gepubliceerd op 08 maart 2013

 

 

Aanstaande zondag 17 februari 2013 staat de mooie streekderby uit tegen HVV uit Helmond weer op het programma.

HVV is oudste voetbalvereniging van Helmond (en de verre omstreken) en werd al opgericht in 1899. De achtergrond van HVV stamt uit de industriële bloeiperiode van Helmond eind 19e eeuw. HVV is ontstaan uit de partijtjes voetbal die eind 19e eeuw dagelijks plaatsvonden op de markt in Helmond. Na wat omzwervingen door Helmond kwam HVV na de oorlog definitief terecht op het huidige Sportpark de Houtsdonk aan de Heeklaan. De beroemste HVV-er uit de geschiedenis is misschien wel Willy van der Kuijlen (mister PSV). HVV bracht ook Berry van Aarle voort uit haar eigen gelederen.

Ons eerste team heeft het momenteel erg moeilijk en snakt naar een overwinning. Met een voorlaatste plaats op de ranglijst komt de degradatielijn dichtbij. Maar ook bij de huidige stand zullen de groenwitten van Ronnie Couwenberg promotie-degradatievoetbal moeten spelen. Maar zover is het nog niet. Aangezien de verschillen in de eerste klasse op de ranglijst klein zijn is er nog veel mogelijk.  

Ook HVV draait momenteel beduidend minder dan vorig seizoen en staat net boven de crisislijn voor nacompetitie. Het vorige seizoen werden de geelzwarten uit Helmond knap vierde in de eerste klasse en had er misschien nog wel meer in gezeten. Door het degraderen van het sterke Meerssen uit de hoofdklasse en de gepromoveerde sterk spelende teams van Wittenhorst  en Limburgia is het dringen in het linker rijtje van de eerste klasse.

Kortom voor zowel HVV als Sparta'25 staat er in de mooie streekderby veel op het spel aanstaande zondag. We hopen op veel groenwitte supporters in Helmond.

Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Houtsdonk
Heeklaan 21 in Helmond

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25