Voorbeschouwing Heidebloem 1 - Sparta'25 1

Gepubliceerd op 01 april 2013

Komende zondag gaat ons vaandelteam, dat in uitstekende doen is ,op bezoek bij Heidebloem/Bovitec. En het eerste heeft wat goede te maken tegen dit team waartegen het in het eerste duel ruim onderuit ging.

Heidebloem/Bovitec is een zeer kleine vereniging dat slechts drie seniorenteams heeft, één A elftal en één F team. Ondanks dat het een kleine vereniging vergaat het het team uit Geleen heel goed. Heidebloem/Bovitec  acteerde jarenlang in de derde en vierde klasse maar is sinds het seizoen 2008-2009 aan een opmars bezig die toch wel indrukwekkend is. Heidebloem werd kampioen in de 4e Klasse in het seizoen 2003/2004. Daarna was Heidebloem elk seizoen terug te vinden in het linkerrijtje van de ranglijst in de 3e Klasse. In 2008/2009 werd Heidebloem  kampioen in de 3e Klasse, het team was in strijd verwikkelt met Limburgia om de titel. Uiteindelijk eindigde Heidebloem, dat het gehele seizoen slechts eenmaal verloor, één punt boven Limburgia en promoveerde het naar de 2e Klasse.

Wat je wel vaker ziet, en wat Sparta’25 zelf ook presteerde, is dat een team dat promoveert, het jaar daarop ook weer mee doet om de prijzen. Sparta’25 lukte het in de 2e Klasse  in 2008/2009 en Heidebloem lukte het 2009/2010. Heidebloem overtuigde en werd met vijf punten verschil met de nummer twee wederom kampioen.

Heidebloem/Bovitec speelt nu voor het derde seizoen in de 1e Klasse D en is tot nu toe terug te vinden in de middenmoot waar het overigens de eerste twee seizoenen in de 1e Klasse D ook eindigde. Vorig seizoen zette Heidebloem/Bovitec een keurige serie neer aan het einde van de competitie wat de ploeg een periodetitel opleverde. In de nacompetitie kon de ploeg echter geen vuist maken tegen Goes dat uiteindelijk promoveerde naar de Hoofdklasse.

Een reden waarom Heidebloem, ondanks dat het een kleine vereniging is, op hoog niveau speelt is omdat ze de middelen hebben (net als vele anderen) om spelers te halen. De selectie van Heidebloem zag er aan het begin van dit seizoen weer anders uit dan die van vorig seizoen. Acht spelers verlieten de vereniging waaronder Randy Grens en Michiel Pluim die vorig seizoen veel scoorden en een grote bijdrage hadden aan de winst van de 3e periode. Randy Grens vertrok naar Hoofdklasser EHC/Heuts en Michiel Pluim zien we nog steeds terug in de 1e Klasse D bij SV Meerssen. Tegenover het vertrek van die acht spelers kwamen ook acht spelers. Er kwamen spelers over van een topklasseploeg (EVV), hoofdklassers (EHC, Groene Ster en Dijkse Boys, dat weliswaar degradeerde uit Hoofdklasse) en eersteklasser. Sjoerd Knibbeler is wel de bekendste speler. Sjoerd was al een plaag voor Sparta’25 in het seizoen dat hij voor Groene Ster uitkwam en kampioen werd. Dit seizoen, waarin hij tegen Sparta overigens niet tot scoren kwam, staat Sjoerd op een gedeelde eerste plaats op de topscorerslijst met tien doelpunten.

Zoals gezegd is Heidebloem/Bovitec wederom terug te vinden in de middenmoot. Heidebloem is in deze competitie de enige ploeg die ofwel haar wedstrijd won of verloor. De ploeg won tot nu toe acht keer en verloor er ook acht. Thuis presteert Heidebloem/Bovitec het beste, de ploeg won vijf duels en verloor er drie. Van de acht duels die het thuis speelde is het slechts tweemaal voorgekomen dat zowel Heidebloem scoorde als wel de uitspelende ploeg. Heidebloem/Bovitec scoorde tot nu toe 27 keer en kreeg er 28 tegen, Sparta’25 daarentegen scoorde 22 keer en kreeg er 31 tegen.
Zoals het gehele seizoen wisselt Heidebloem/Bovitec de laatste weken goede met slechte resultaten af. Begin maart won het met 1-0 van OSS’20, ging het daarna hard onderuit bij GSV’28 (4-0), won het met 1-0 van Caesar/Vos Investment Groep en ging het afgelopen maandag hard onderuit bij HVCH (5-1). Sparta’25 daarentegen is dus met een uitstekende reeks bezig. De situatie zag er eind februari nog slecht uit, het verschil met de nummer laatst Caesar was miniem en het verschil naar boven toe was weliswaar ook niet groot maar Sparta’25 had wel de meeste duels gespeeld.

Breekpunt was het duel tegen HVV Helmond uit, had ons vaandelteam daar verloren dan was de situatie toch wel uitzichtloos geworden. Sparta’25 speelde echter een uitstekende wedstrijd en won zeer verdiend met 0-2. De daaropvolgende wedstrijden speelde ons vaandelteam tweemaal gelijk tegen respectievelijk TOP en OSS’20. Twee punten erbij wat er wellicht meer hadden moeten zijn. Afgelopen maandag volgde het belangrijke duel tegen RVU. Mocht RVU winnen dan zou de ploeg weglopen bij Sparta’25, maar gelukkig presteerde Sparta’25 wederom uitstekend en won het voor de tweede keer op rij een uitduel met 0-2.

Door de goede resultaten van de afgelopen weken zie je dat Sparta’25 steeds dichterbij kruipt alleen blijft het nog steeds een hachelijke situatie. Waarom? Sparta’25 behaalde uit de laatste vier wedstrijden acht punten, jammer genoeg sprokkelden de concurrenten ook haar punten bij elkaar. Wat wel zeker lijkt is dat Caesar/VOS Investement Groep na één seizoen weer afscheid neemt van de 1e Klasse. Voor Sparta’25 geldt nu een goed gevolg te geven aan de laatste weken en dat kan er zeker inzitten. Sparta’25 dat nog maar slechts tweemaal thuis speelt krijgt van de top vijf alleen nog maar koploper Bekkerveld tegen en wel in het allerlaatste duel van de competitie. De overige wedstrijden neemt Sparta’25 het op tegen de huidige nummers zes t/m negen en de nummer laatst Caesar/VOS Investment Groep. Kan Sparta’25 het nog redden, of gaat het de nacompetitie in? Over iets meer dan een maand zullen wij het weten, het vertrouwen is er in ieder geval.

Maar dus eerst komende zondag Heidebloem/Bovitec. Laten we een einde maken aan de slechte resultaten tot nu toe tegen Heidebloem/Bovitec want Sparta’25 heeft nog geen enkele keer weten te winnen van Heidebloem/Bovitec. In 2010/2011 verloor Sparta’25 uit met 1-0 en thuis met 1-3. Vorig seizoen speelde Sparta’25 thuis 2-2 gelijk maar verloor het in het allerlaatste duel van de competitie met 3-0 in Geleen. Dit seizoen kreeg Sparta’25 thuis een flinke nederlaag te verwerken, Sparta’25 speelde een slechte wedstrijd en verloor kansloos met 1-4. Zondag moet daar dus verandering in komen, Sparta’25 wil eindelijk de drie punten pakken tegen Heidebloem en dat moet kunnen.
Mannen succes!!!

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25