Voetbalzaken Frank Bouw

Gepubliceerd op 02 januari 2013

In verband met zijn verblijf in het buitenland is de bijdrage van Frank Bouw mbt voetbalzaken om logistieke redenen niet in de Spartaan verschenen. Hierbij alsnog zijn bijdrage:

 

Beste Spartaan,

In de laatste Spartaan hebben jullie de bijdrage vanuit Voetbalzaken moeten missen om de eenvoudige reden dat de deadline voor het inleveren van het artikel niet gehaald werd. Excuses zoeken doen we niet omdat we ook binnen voetbalzaken te kampen hebben met een structureel tekort aan vrijwilligers, wat erop neer komt dat veel werk door weinigen gedaan moet worden.

Tijdens de samenstelling van dit artikel zitten we een paar wedstrijden voor de winterstop. Veel is er in de aanloop van dit seizoen gebeurd en het heeft niet al te veel zin om daar te lang bij stil te staan. Het bekende stof wat opwaaide, na het plotselinge vertrek van Hein Poell en de daaropvolgende aanstelling van Ronnie Couwenberg als trainer/coach tot en met het seizoen 2013-14, lijkt geland te zijn. Ons vaandelteam is nog lang niet waar ’t zijn moet, echter we hebben de afgelopen weken weer de broodnodige punten weten te pakken waardoor we inmiddels niet meer de rode lantaarn dragen in de 1e klasse D van het amateurvoetbal. Belangrijk is dat het plezier in ’t voetbal weer de boventoon gaat voeren, de resultaten komen dan (bijna) vanzelf. De prestaties van de overige elftallen zijn wisselvallig te noemen.

We zijn binnen voetbalzaken dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zoals eerder aangegeven. Keer op keer komen we hierop terug in onze column en ook deze keer (zeg maar de volhouder wint). Tot op heden hebben we helaas nog geen kandidaten kunnen vinden voor de volgende functies:

- Leider Sparta 4

- Vlagger Sparta 4

- Vlagger Sparta 5

- Leider Dames 2

- Trainer Dames 2

- Vlagger Dames 1 en 2

- Wedstrijdsecretaris Algemeen

- Wedstrijdsecretaris Scheidsrechterszaken

Zoals je kunt zien volop keuze. Praat eens met een andere vrijwilliger en ervaar hoe leuk het kan zijn. Indien je geintresseerd bent, aarzel niet kontakt op te nemen met iemand van voetbalzaken of Hans van Leuken (bestuurslid aktiviteiten en vrijwilligers).

Niet alles is kommer en kwel. In het bijzonder willen we even stil staan bij de Medische Afdeling van Sparta ’25. Wat veel wellicht niet weten is dat dit ook onderdeel is van VZ en met trots kunnen we zeggen dat ons korps vrijwilligers hier de afgelopen periode enorm is toegenomen. In volledig willekeurige volgorde staan elke week de volgende mensen klaar om het blessureleed binnen de vereniging te voorkomen dan wel te verhelpen: John Verlijsdonk (hersteltrainer A-selectie); Rene Slaets (verzorger 2 en A-selectie); Inge Loomans (verzorger Dames 1); Hans de Louw (verzorger A-selectie); Erik Nieuwenhuis (EHBO); Kees Marks (fysiotherapeut A-selectie) en Frans van Heijnsbergen (hoofdverzorger Sparta 1 en A-selectie). Vanuit VZ wordt deze groep aangestuurd door Joan v.d. Gender en samen werken ze aan veel goede zaken. Momenteel is men bijvoorbeeld bezig met het verder uitwerken van het beleid rondom blessure-gevallen. Daarnaast is er recentelijk een nieuwe ruimte in de kleedaccommodatie beschikbaar gekomen voor de verzorging van de dames selectie.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om tijdens de algemene ledenvergadering het beleidsplan Voetbalzaken te presenteren. Een overvolle agenda liet dit echter niet toe. Inmiddels kunnen we mededelen dat het beleidsplan af is en binnenkort aanwezig zal zijn op onze vernieuwde website. Met dit beleidsplan is er een leidraad ontstaan voor het reilen en zeilen van voetbalvereniging Sparta ‘25 op voetbal (technisch) gebied. In dit plan willen we kort en algemeen aangeven wat de doelstellingen zijn en wat er verwacht wordt van trainers, spelers, leiders, coördinatoren en commissieleden. Dit technische plan schetst op hoofdlijnen de richting die de vereniging op moet. M.u.v. een aantal vaste doelstellingen, uitgangspunten en omschreven bevoegdheden is het plan vooral gebaseerd op samenwerking.

In de volgende column daarom weer een nieuwe update vanuit voetbalzaken. Mochten jullie vragen, opmerkingen of suggesties hebben, aarzel niet kontakt op te nemen met ondergetekende of een van de andere leden van voetbalzaken (Koen, Rini, Pieter, Joan of Seraf)

 

Namens de voltallige commissie, Frank Bouw.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25