Verslag Sparta'25 - BSV Limburgia

Gepubliceerd op 22 september 2013

Onnodig verlies Sparta'25

 

Door Jan Leenders.

Ons eerste elftal verloor op sportpark ’t Heereind met 1-2 van BSV Limburgia uit Brunssum. De groenwitten liepen tegen een snelle counters aan waardoor na 28 minuten 0-2 achterstand op het scorebord stond. Beide keren was Gavrey Villareal de defensie te snel af. Villareal rondde beide keren beheerst af. Tussen deze twee counterdoelpunten creëerden de groenwitten drie opgelegde kansen welke allen onbenut bleven. In de 15e minuut sneed Ruud Jan Happe op rechts door de defensie van Limburgia. Zijn op maat gegeven voorzet kon door Jaccy van den Enden van dichtbij en geheel vrijstaand ingekopt worden. Zijn kopbal verdween echter rakelings over het doel.

Twee minuten later was het wederom Ruud Jan Happe die zijn directe tegenstander te snel af was. Zijn lage voorzet belandde op 10 meter van het doel voor de voeten van Robert Engels die de bal verkeerd raakte waardoor deze langs het doel verdween. De derde grote kans kwam volledig op het conto van Robert Engels. Hij gebruikte zijn sterke lichaam om de bal in het doelgebied vrij te kappen en haalde vervolgens met links uit. Een sublieme reactie van doelman Randy van Haren voorkom een groenwit doelpunt.

Na ruim een half uur schreeuwde alles wat groen-wit was om een strafschop. Elco van Schijndel werd in het keepersgebied achterover getrokken door centrale verdediger Dries Verbeemen. Scheidsrechter van den Elzen wuifde alle protesten weg.

Na de pauze bleef Sparta ’25 druk zetten op de Limburgse verdediging maar moest tevens op letten voor de levensgevaarlijke counters waarbij vaak de snelle Villareal bij betrokken was. Het zat de groenwitten ook niet mee deze middag. Diverse schoten werden door de verdediging van Limburgia geblokt en ook de afvallende bal viel vaak verkeerd uit. In de 56e minuut viel dan toch de aansluitingstreffer. Robert Engels won zijn directe duel en kon alleen richting doel gaan. Op het randje van de 16 meter werd hij van achteren onderuit gehaald. Vrije trap besliste scheidsrechter van den Elzen waarbij de Limburgse  verdediger slechts een gele kaart incasseerde waarbij rood volgens de spelregels de juiste straf was.

Tot opluchting in het Beek en Donkse kamp krulde Rene Brouwers de vrije trap in de linkerbovenhoek van het doel. Sparta’25 bleef druk zetten maar met kunst en vliegwerk kon de 1-2 door BSV Limburgia over de streep worden getrokken.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25