Sterk Sparta’25 zet opmars voort

Gepubliceerd op 08 april 2013

Verdiende overwinning tegen Heidebloem/Bovitec

Nog nooit won Sparta’25 tegen Heidebloem/Bovitec, maar zondag 7 april was het eindelijk zover. Een sterk Sparta won verdiend van Heidebloem en klom maar liefst drie plaatsen op de ranglijst, waardoor de groenwitten voor het eerst dit seizoen op een plek staan waarbij nacompetitie ontlopen wordt.

Sparta’25 had het de eerste minuten moeilijk tegen de Limburgers. Het wisselvallige Heidebloem (8 keer winst en 8 keer verlies) begon fel en combineerde er lustig op los. Dit leverde een klein kansje op, maar zonder succes. Al vlug kwam Sparta’25 beter in de wedstrijd en dat leidde in de vijftiende minuut meteen tot een voorsprong. Robert Engels profiteerde van een foutje in de verdediging van Heidebloem en schoot gedecideerd binnen. Lang kon Sparta’25 niet genieten van de voorsprong, want binnen vijf minuten stond er 2-1 op de borden. Beide keren was het topscoorder Knibbeler die de goal maakte. De eerste vanuit een voorzet, de tweede van 35 meter afstand uit een vrije trap. Beide ploegen hadden in het restant van de eerste helft nog kunnen scoren. Sparta’25 raakte de binnenkant van de paal, en Bocken pakt een vrije trap van Rene Brouwers uit de kruising maar de rust werd desondanks bereikt met een 2-1 voorsprong voor Heidebloem.

Zoals vaker dit seizoen kwam Sparta’25 sterk uit startblokken. Binnen vier minuten was het 2-2. Een uitstekende corner werd door Thijs Kluijtmans binnengekopt. Weer leek Heidebloem op voorsprong te komen, maar Niek Antonides pakte knap een schot van net buiten de zestien, waardoor Sparta’25 in de wedstrijd bleef. Hiermee was eigenlijk het enige wapenfeit van Heidebloem in de tweede helft beschreven. Sparta’25 bleek de fittere ploeg en zette de defensie van de Limburgers onder druk. Verdedigend gaf het niets meer weg, waarbij niet alleen een compliment geldt voor volwassen spelende, maar slechts 18-jarige Bryan Bussers, maar ook voor andere verdedigers. Het overwicht leidde halverwege de  tweede helft tot de voorsprong. De sterke Robert Engels werd in het strafschopgebied aangespeeld, Rene Brouwers leidde de aandacht af, Engels draaide weg naar de andere kant weg en schoot snoeihard binnen, een prachtig doelpunt en een verdiende voorsprong.

In de minuten die volgden speelde Heidebloem te slordig om het Sparta’25 echt moeilijk te maken. Sparta’25 bleef op de been en had, door de ruimte die ontstond, de score uit moeten bouwen. A-junior Nick Brouwers was het dichtst bij een doelpunt maar zijn schot schampte de kruising aan de verkeerde kant. De uitstekend leidende scheidsrechter Achten floot na enige minuten blessuretijd af en Sparta’25 mocht weer drie belangrijke punten aan haar totaal toevoegen.

Volgende zondag staat een thuiswedstrijd tegen Caesar/Vos Investment Groep op het programma. Gezien de serie van de laatste weken, moet gewonnen worden. Onderschatting is echter niet op zijn plaats, want de Beekenaren worden nooit weggespeeld en zijn ondanks de laatste plaats op de ranglijst positief ingesteld. Aan Sparta’25 de taak drie punten te halen en aansluiting te vinden bij de middenmoot, wie had dat twee maanden geleden gedacht?

verslag: Erwin Gramser

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25