Spartaan Roel Janssen zet zich in voor KWF

Gepubliceerd op 25 mei 2014

Roel Janssen was ooit speler, is nu trainer, leider, sponsor en papa van twee voetbalende jongens. Binnenkort gaat hij zich bijzonder inzetten voor het KWF kankerfonds. Zijn verhaal is bijzonder en zet hij op een mooie manier hierna neer.

 

Beste Spartanen,

 

Mijn naam is Roel Janssen, vader van Jorn uit onze E5G en Melle uit onze F4. Zelf heb ik in het ver verleden nog een aantal jaartjes bij onze club gevoetbald, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. In die tijd bezocht ik steevast als supporter ons vaandelteam. Samen met onder meer Roger Jansen, Koen van Gend en Mark Klaassen uitwedstrijden tegen Venray, LONGA, DESK enzovoorts bezoeken met de bus. Dat was nog in de tijd dat Jimmy Bury, Pieter(ke) van Lieshout, Jos, Marcel en Rico Bussers enzovoorts nog in de hoofdklasse de tegenstanders angst inboezemden.

In een nog verder verleden is mijn vader, Paul Janssen (voor de Raagten-kenners "meneer Janssen") ook actief geweest (redactie van de Spartaan in de succesvolle zeventiger jaren) voor Sparta. Al met al heb ik een verleden met Sparta. En sinds enige tijd ben ik weer terug op het oude nest als trainer/coach van thans de E5G, welk team ik als sponsor sinds dit jaar voorzie van mooie groen-witte shirts.

In mijn dagelijkse leven ben ik advocaat, voorzitter van SBB Laarbeek en sinds kort wielrenner. Nadat ik met een aantal vrienden in de jaren 2012 en 2013 het evenement Alpe dHuZes heb bezocht ben ik eind vorig jaar benaderd door Marcel Hermans uit Helmond, die net als mijn vrouw, Bregje Rooijakkers, in het Elkerliek Ziekenhuis werkte, om in 2014 zelf deel te nemen aan dit prachtige evenement. En uiteindelijk heb ik volmondig ja gezegd. Eerder heb ik de spreekwoordelijke boot altijd afgehouden, simpelweg omdat ik het niet fijn vond en vindt om met een collectebus langs de deur te moeten. Ik hoorde de mensen al zeggen en denken: "Kunde gij da nie zelf betalen, gij bent toch advocaat?" Mensen beseffen niet allemaal dat ik niet voor mij persoonlijk fiets, maar puur om geld in te zamelen om de kansen te vergroten dat kanker op termijn een chronische ziekte wordt en dat je daar oud mee kunt worden. En dat ik een half jaar lang veel op zij moet zetten om mijn doel te halen, zes keer die enorme berg opklimmen. Daarbij komt dat ik een week van huis zal zijn en dus ook van kantoor….

Marcel trok mij over de streep door aan te geven dat ik mij maar één enkele dag bloot zou moeten geven, ofwel mij zoals de meeste kankerpatiënten dat doen "kwetsbaar opstellen", en dat de benodigde € 10.000,00 dan vanzelf zou binnenstromen…..

In december van vorig jaar is ons team met de naam WeClimb4You, bestaande uit Bart van der Linden (bekend als zoon van Harrie van videotheek Hollywood en van budoclub Beek en Donk), Mike van de Kallen (werkzaam bij het Elkerliek Ziekenhuis), Marcel Hermans (thans Dela uitvaartverzorging) en ikzelf, naar een fotostudio in Eindhoven gegaan en hebben wij ons bloot gegeven. Functioneel bloot. Wij hadden tevoren een pakket bestaande uit onderdelen van een professionele racefiets van een sponsor gekregen. Die fiets hebben wij toen voor het oog van de camera met zijn vieren in elkaar gezet. Uiteindelijk heeft die fotoshoot geresulteerd in een prachtige kalender, die mede mogelijk is gemaakt door een groot aantal sponsoren en een aantal gezinnen/families dat voor een symbolisch bedrag ieder een maand op die kalender konden 'kopen'. Op 'hun' maand konden zij een persoonlijke tekst laten vermelden. Ik heb via Facebook (WeClimb4You heeft een eigen pagina) een oproep geplaatst en binnen 24 uur waren al de 12 maanden verkocht! Dan zie je weer hoeveel mensen met deze vreselijke ziekte te maken hebben of hebben gehad. Helaas waren de 800 kalenders pas eind januari van dit jaar in ons bezit. Vanaf dat moment ging het snel. In drie ziekenhuizen in onze regio werden de kalenders aangeboden.

De media, waaronder Omroep Kontakt en MooiLaarbeek, hebben onze kalenderactie gepromoot. Onze Spartaan Remco Donkers van Kindcentrum De Raagten heeft ons geholpen met zijn flessenactie die ons ook een mooi bedrag heeft opgeleverd en halverwege maart 2014 hadden wij ons streefbedrag binnen: ruim € 10.000,00. Maar wij gaan door: alle donaties zijn meer dan welkom. De reacties van mensen/donateurs zijn overweldigend.

Er zijn echter ook negatieve klanken: mensen die het niet gepast vinden dat vier deels ontblote mannen zich laten fotograferen voor het KWF. Wij proberen die mensen dan te overtuigen dat wij niet een carrière als fotomodel ambiëren maar ons kwetsbaar opstellen, zoals ook kankerpatiënten dat doen, ofwel symbolisch. Daarom ook geen gefotoshopte foto's, wij zijn wie we zijn!

Het is prachtig om te zien dat toen ik over onze actie voor het KWF bij onze club Sparta sprak, ik heel positieve reacties kreeg. Zowel bij de F4 als bij de E5G bestelden sommige ouders direct mijn kalender. Sommige van mijn pupillen smeekten hun ouders bijna om toch maar een kalender met hun trainer te kopen. Prachtig! En ja hoor, bij de inmiddels bij Sparta wereldbekende Johanna Derksen en Renata van der Gijp van de F4 hangt onze kalender in huis.

Ook was het bijzonder mooi om te zien dat enkele prominente Spartanen en de leden van onze sponsorcommissie mijn plan om de kalenderactie bij onze club te promoten c.q. te presenteren mede ondersteunden.

Namens WeClimb4You en het KWF zou ik jullie willen vragen: Laat je hart spreken en doneer een bijdrage aan WeClimb4You ten behoeve van het KWF en ontvang bij donaties vanaf € 12,50 een unieke kalender. Dit doe je door naar de volgende pagina te gaan: http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/roeljanssen/roel-janssen/

Via deze pagina kun je een donatie doen met vermelding van "Kalenderactie Sparta '25". Bij donaties van meer dan € 12,50 ontvang je dan die unieke kalender, waarvan de opbrengst in haar geheel naar het KWF zal gaan.

Met sportieve groet,

Roel Janssen

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25