Sparta wint ook van Braakhuizen

Gepubliceerd op 29 januari 2019

 

Ondanks het plotselinge winterse weer koos Sparta '25 ervoor om toch minuten te blijven maken. Afgelopen dinsdag werd er getraind in de boksschool onder de bezielende leiding van Riny Heesakkers. Donderdagavond werd er "gewoon" getraind in manege 'D'n Perdenbak' in Lieshout. Voor zondag werd een oefenwedstrijd georganiseerd tegen 2e klasser Braakhuizen. Het was nog lang de vraag of deze wedstrijd wel door zou gaan vanwege de sneeuw op het kunstgrasveld. Maar zo snel als deze kwam was ie ook weer verdwenen.

 

Om 12.00 uur werd er in Geldrop afgetrapt. Het vorig jaar gepromoveerde Braakhuizen, dat momenteel 6e staat in de competitie, is geen onbekende. Twee jaar geleden kwamen beide teams elkaar ook al tegen in de competitie. Daarbij ging Sparta '25 zowel uit als thuis redelijk kansloos ten onder. Dit keer was het anders! Sparta '25 begon sterk aan de wedstrijd met aanvallend voetbal. Al snel kwam de voorsprong. Jeremy Raaijmakers werkte na een korte dribbel keurig af; 0-1. Na 35 minuten zette Rick van Heijnsbergen de Spartanen op 0-2 door simpel af te ronden na een prima voorzet van Ron Brouwers. Niet veel later gingen de handen op elkaar voor onze goalie Kamiel Pennings. Met een keurige redding in een 1 op 1 situatie voorkwam hij dat Braakhuizen terug kon komen in de wedstrijd.

 

De tweede helft werd een evenbeeld van de eerste. Kansen over en weer die niet afgerond werden. Daar mag zeker nog aan gewerkt worden. Toch werd het nog 0-3 door een goal van René Brouwers die zijn directe tegenstander uitspeelde en in de lange hoek afrondde. Trainer Patrick Methorst liet Tijn van den Berg en Thomas Megens debuteren en ook Daan van Heijnsbergen mocht nog wat extra minuten maken. Dat alles onder het motto: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.” Wat dat betreft ziet het er voor Sparta ’25 goed uit.

 

Zondag 3 februari staat de uitwedstrijd tegen SBC in Son en Breugel op het programma. SBC is de nummer 3 op de ranglijst. De thuiswedstrijd werd met overmacht met 5-0 gewonnen. Het is te hopen dat Sparta '25 ook deze uitwedstrijd in een overwinning weet om te zetten.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25