Sparta’25 zet zegereeks voort

Gepubliceerd op 28 april 2013

Verslag Erwin Gramser 

Moeizame maar verdiende overwinning op concurrent GSV’28

De weg die Sparta’25 moest bewandelen om directe handhaving veilig te stellen was lang, maar het begint er nu echt naar uit te zien dat de Beek en Donkenaren slagen in deze doelstelling. Concurrent GSV’28 werd moeizaam, doch verdiend op 4 punten achterstand gezet na een 4-2 overwinning die in het laatste kwartier werd bewerkstelligd door Elco van Schijndel, die twee keer scoorde.

Sparta’25 had reeds vier wedstrijden achtereen gewonnen en dat was te zien aan de beginfase. Veel balbezit en kleine kansen lieten het overwicht van Sparta’25 duidelijk zien. Er was een standaardsituatie nodig om de wedstrijd open te breken. De in uitstekende vorm verkerende Rene Brouwers liet de keeper kansloos en zorgde voor de 0-1 uit een vrije trap. Een minuut later zorgde een onoplettendheid in de Spartaanse verdediging er echter voor dat het weer gelijk stond. Bartels kon de bal binnenwerken: 1-1. Echter niet lang daarna liet Rene Brouwers zich wederom gelden. De volgende vrije trap verdween wederom achter doelman Gubbels waardoor Sparta’25 wederom op voorsprong stond. GSV’28 richtte haar pijlen op scheidsrechter Van Dongen met veel commentaar op de leiding en diverse fikse overtredingen die diverse gele kaarten opleverden. Aan de andere kant mocht Bram Kluijtmans niet mopperen nadat hij na zijn eerste gele kaart gespaard werd bij een volgende overtreding. De handelswijze van GSV’28 leek echter wel effect te hebben want nog voor rust floot de scheidsrechter om totaal onduidelijke redenen naar de stip voor een penalty voor GSV, die onberispelijk benut werd door Bozkurt. Dat het toen al geen 3-1 of 4-1 was had Sparta’25 aan zichzelf te wijten, omdat diverse kansen al om zeep waren geholpen. Zo raakte Robert Engels de lat uit een halve omhaal, maar de rust werd met een 2-2 ruststand bereikt.

Na rust leek het plots een zeer moeilijke middag te worden voor Sparta. Het creëerde nauwelijks kansen meer terwijl Bartels dichtbij de 3-2 was, maar zijn naar de grond gekopte kopbal ging over en naast het doel. Zoals vaker dit seizoen gaven de mentaliteit en de fitheid van de Spartanen de doorslag. Het middenveld kwam volledig in handen van de groenwitten. Eerst liet Robert Engels zich zien door uit de draai snoeihard op de paal de schieten. Daarna was het Elco van Schijndel die na goed doorzetten van Rene Brouwers makkelijk kon binnentikken. Sparta’25 kwam helemaal niet meer in gevaar en kreeg veel ruimte om de score uit te breiden. In de laatste minuten liet de scheidsrechter zijn assistent uit Genhout staan na diverse twijfelachtige vlagsignalen en Elco van Schijndel en Robert Engels mochten met zijn tweeën op het vijandelijke doel af. Elco van Schijndel maakte zijn tweede van de middag en gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot. Eindstand: 2-4.

Omdat RVU en HVCH ook wonnen, staat Sparta’25 na vijf achtereenvolgende overwinningen nog altijd niet veilig. Maar zowel HVCH, HVV Helmond en GSV’28 staan allemaal op minimaal vier punten achterstand. In de volgende wedstrijd, thuis tegen BSV Limburgia moet Sparta’25 het karwei gaan klaren. Bij een eventuele overwinning is klassenbehoud veilig gesteld en doet men volop mee voor de tweede periodetitel. Kom daarom zondag 5 mei 2013 allemaal naar ’t Heereind voor een sterk, goed en mooi spelend Sparta’25 dat dit seizoen voor de competitie voor de laatste keer thuis speelt. Hoe eindigt dit memorabele seizoen?

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25