Sparta'25 wint uitduel bij Dommelen 0-1

Gepubliceerd op 18 maart 2019

We zitten midden in een regenachtige periode waarin veel voetbal is afgelast. Zo konden dit weekeinde alle thuiswedstijden van Sparta ‘25 door het vele water niet doorgaan. Om de toch al grote verschillen in gespeelde wedstrijden niet verder op te laten lopen, was het maar goed dat ons eerste elftal in Dommelen op het kunstgras wel kon spelen.

De verwachtingen waren hoog gespannen en iedereen verwachtte een “walk over”. Maar was dat wel terecht? Dommelen leed vorige week tegen Valkenswaard weliswaar een 5 – 0 nederlaag toch blijft het een lastige ploeg om van te winnen. Onze “groen witten” waren dus gewaarschuwd.

 

Sparta ‘25 begon echter veel te slap aan de wedstrijd. Er was wel een groot veldoverwicht, maar wat heb je daar aan als je daar niets mee doet? In de eerste helft kreeg Sparta ´25 slechts één fatsoenlijke kans. Na ongeveer een half uur spelen vuurde Michiel Koot een afstandsschot richting het doel. Het zag er allemaal dreigender uit dan het was.

 

In de 2e helft was het allemaal niet veel beter, met als dieptepunt de blessure van Bryan Bussers. Het is maar te hopen dat hij snel hersteld, want we zullen hem nodig hebben. Dit was net voor het moment dat Patrick Methorst een drietal spelers wisselde. De broers Rick en Daan van Heijnsbergen en Stan van de Ven kwamen in het veld. Patrick Methorst was duidelijk niet tevreden over het getoonde spel en nam alle risico’s met deze wissels. Het spel werd daardoor iets beter en onze jongens kregen wat kansjes. 5 minuten voor het einde hadden we het geluk aan onze zijde. Een lange bal van Robbert van Lankveld werd volledig verkeerd beoordeeld door een verdediger van Dommelen. Daan van Heijnsbergen zat er netjes tussen en kon de bal simpel intikken. Eindstand 0 – 1.

 

Een wedstrijd om snel te vergeten. Er wordt wel eens gezegd: “Een kampioen wint ook dit soort wedstrijden.” Laten we ons daar maar op focussen. Donderdag 21 maart speelt Sparta ’25 de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Ceasar, aanvang 20.00 uur. Op zondag 24 maart staat Valkenswaard om 14.30 uur op het programma. Wij hopen u dan allen weer te mogen ontvangen op ons sportpark in de strijd richting een mogelijk kampioenschap.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25