Sparta’25 wint topper tegen Valkenswaard.

Gepubliceerd op 21 januari 2019

Na de slechte generale tegen Boekel Sport stond gisteren de topper tegen Valkenswaard op het programma. Veel Spartanen hadden de lange reis gemaakt om onze jongens te supporteren.

Sparta’25 had in de eerste helft het betere veldspel maar dat resulteerde helaas niet tot echte kansen. Die kansen kwamen er wél voor Valkenswaard. In de 35e minuut nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong en vlak daarna werd het zelf 2 – 0 voor Valkenswaard. Dat was ook de ruststand.

Patrick Methorst drukte in de rust zijn jongens op het hart: “Blijf er in geloven!” Dat heeft gewerkt want Sparta’25 kwam daardoor toch anders uit de kleedruimte. Wat Valkenswaard voor de rust presteerde herhaalde Michiel Koot na rust. Bij de 2-1 ronde Michiel een voorzet van rechts netjes af en 2 minuten laten kwam Michiel opnieuw in balbezit na wanorde in de verdediging van Valkenswaard. Hij bleef van dichtbij erg koel en zorgde voor 2-2. Een geweldige opsteker waardoor het geloof in een overwinning voor Sparta’25 groeide. Na nog wat kansen voor beide teams besliste invaller Rick van Heijnsbergen in de slotminuten de wedstijd in het voordeel van de groenwitten. Hij kreeg op rechts de bal en rondde netjes af, 2-3. Sparta’25 heeft in deze wedstijd laten zien dat de ploeg over karakter en een fantastische mentale weerbaarheid beschikt.

Ondanks deze overwinning blijft Sparta’25 tweede op de ranglijst. Maar de ploeg staat er, met 1 punt minder en 1 wedstijd minder gespeeld, wel goed voor in de kampioensrace. Zondag 27 januari staat om 14.30 uur de thuiswedstijd tegen Unitas op het programma.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25