Sparta ’25 verliest topper van SBC

Gepubliceerd op 04 februari 2019

Na een druilige zaterdag was het zondag schitterend weer. Niets stond onze jongens in de weg om er in Son en Breugel een mooie voetbalmiddag van te maken tegen SBC, de nummer 3 van de ranglijst. SBC, dat in Beek en Donk nog een fikse afstraffing opliep nadat de eerste 7 wedstijden van het seizoen gewonnen werden, wilde natuurlijk revanche nemen. Onze jongens waren dus gewaarschuwd……..Maar niets was minder waar.

Sparta ‘25 begon veel te slap aan de wedstijd. Het ‘getergde’ SBC nam via een kopbal een 1 – 0 voorsprong. Onze groenwitten konden daar nauwelijks iets tegenover stellen. Nog ruim voor het rustsignaal kwamen de mannen uit Son en Breugel via een prima uitgespeelde aanval zelfs op 2 – 0. Een schot op de lat van Rick van Heijnsbergen was het enige Beek en Donkse wapenfeit voor de rust. Een doelpunt had de spanning nog enigszins terug kunnen brengen.

In de 2e helft begon Sparta ‘25 iets beter waardoor SBC terug moest. Een onbegrijpelijke rode kaart voor de aanvoerder van SBC kon de Spartanen misschien helpen. Een aansluitingstreffer zou de wedstijd weer open kunnen gooien. Maar ook nu waren er nauwelijks kansen voor de groenwitten. SBC trok zich begrijpelijkerwijs massaal terug en hield eenvoudig stand. In de laatste minuten werd uit een counter de 3 – 0 op het scorebord gebracht. Robbert van Lankveld incasseerde nog een rode kaart door een duwfout op een tegenstander in kansrijke positie.

Trainer Patrick Methorst reageerde na afloop: “Vooral in de eerste helft hebben we met z’n allen veel te weinig gebracht. De drie punten blijven terecht in Son en Breugel. Het verlies van koploper Valkenswaard is een kleine pleister op de wonde. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd!” Die is komende zondag 10 februari thuis tegen SV Budel waarvan in de uitwedstijd met 0-1 gewonnen werd.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25