Sparta ’25 sluit af met overwinning

Gepubliceerd op 27 mei 2019

De laatste wedstrijd van dit succesvolle seizoen speelden we de uitwedstrijd bij Hapert. Voor onze groenwitten stond er niet veel meer op het spel. Echter met een overwinning afsluiten is prettig en daarmee voldoen we ook aan onze sportieve plicht. Hapert had nog een minimale kans om de derde periode te winnen maar dan was afhankelijke van diverse andere uitslagen.

Het team van Patrick Methorst begon fel aan de wedstrijd en zette Hapert flink onderdruk. Grote kansen werden er niet gecreëerd. De eerste echte kans van de wedstrijd werd wel direct in een 0-1 voorsprong omgezet. Vanaf rechts kon in twee instanties worden voorgezet waarbij Ron Brouwers attent reageerde en de bal voorbij keeper Storms tikte. Twee minuten later was het bijna 0-2. Een prima combinatie op het middelveld zorgde data Bob Klaassen de bal in kansrijke positie kon aannemen. Dit deed hij echter te slordig zodat de kans voorbijging. Dit was echter uitstel van executie. Zes minuten later resulteerde een prima actie in een corner. Deze werd snel genomen en uit de voorzet van Jeremy Raaijmakers was het Rolan van Melis die raak kopte 0-2. Sparta bleef het veldspel domineren en uit een prima voorzet van Michiel Koot kon Elco van Schijndel vrij inschieten maar miste op 7 meter van het doel. Hapert, dat 11 wedstrijden op rij niet had verloren, kwam er helemaal niet aan te pas. In de 36e minuut scoorde René Brouwers uit een voorzet van Ron Brouwers de 0-3 maar de goed leidende scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens hands. De laatste kans voor rust was een schot van dezelfde René Brouwers dat rakelings langs ging.

De tweede helft was veel minder aantrekkelijk dan de eerste. De concentratie bij Sparta ’25 was minder en Hapert kon geen vuist maken. Het eerste kwartier waren ze iets meer op de speelhelft van de groenwitten zonder gevaarlijk te worden. De wissels aan beide kanten werden gebruikt om ook de spelers op de reservebank minuten te laten maken. Hierdoor konden twee spelers bij Sparta ’25 hun debuut maken. De 18 jarige Thomas Megens debuteerde verdienstelijk. Keeper Kamiel Pennings werd vervangen door de 15-jarige Bram Werdens. Hij zorgde er met goed uitkomen en dito reflex voor dat de grootste kans van Hapert teniet werd gedaan.

De tevens ingevallen Jaccy van den Enden verzuimde in de 69e minuut om de 0-3 binnen te tikken na een uitstekende actie en voorzet van Jeremy Raaijmakers. Twee minuten later volgde een steekpas op Jeremy maar hij wist ook de doelman van Hapert in kansrijke positie niet te passeren. De 0-2 eindstand was zeer verdiend en een mooie afsluiting van een prachtig en succesvol voetbalseizoen. In de kantine van Hapert werd de overwinning en het kampioenschap nog eens dunnetjes gevierd. 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25