Sparta'25 overtuigt in Heesch

Gepubliceerd op 24 april 2013

Directe handhaving na 0-4 overwinning steeds dichterbij

In de laatste twee jaren reisde Sparta’25 enkel naar HVCH af om ruime nederlagen te incasseren. Deze zondag was echter alles anders. Een sterk en effectief spelend Sparta won ruim en verdiend met maar liefst 0-4. Een prachtig resultaat dat meer glans krijgt met de wetenschap dat twee A-junioren in de basis stonden. Bryan Bussers lijkt al een basisplaats verdiend te hebben en Nick Brouwers stond voor het eerst in de basiself van Ronnie Couwenberg.

In het eerste deel van de wedstrijd had Sparta’25het lastig. HVCH begon sterk, had meer balbezit  en drukte Sparta’25 terug. Dit leidde echter slechts tot een gevaarlijk afstandsschot dat door Antonides goed werd gepakt. Daarna deelde Sparta’25 de eerste speldenprik uit. Uit een counter gaf Nick Brouwers voor, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Even later was het wel raak. De snelle Brouwers kwam wederom door op links en leverde aan prima voorzet af op Rene Brouwers niet zelfs met het hoofd niet kon missen, 0-1. Sparta’25 kreeg zelfvertrouwen en HVCH ging juist minder spelen waardoor Sparta steeds makkelijker overeind bleef. Enkel een voorzet van HVCH die door alles en iedereen gemist werd, leek gevaarlijk.

Al snel na rust bekroonde Sparta’25 het goede spel met het tweede doelpunt van de middag. Het was wederom Nick Brouwers die op links doorkwam. Enkel Elco van Schijndel kwam aanstormen in het zestienmetergebied, maar hij werd prima op maat bediend door de debutant, 0-2. Bij HVCH was het vertrouwen in een goede afloop volledig weg en Sparta’25 controleerde de wedstrijd volledig. De 0-3 werd na een prachtige aanval afgerond door Rene Brouwers. HVCH kreeg nog een grote kans, maar waar in het vorige seizoen werd gescoord aan de lopende band, kreeg de Heesche spits de bal niet tussen de palen.

In het laatste kwartier viel Mischa Werdens in en het duurde niet lang voordat hij zijn vierde treffer van het seizoen kon maken. Hij werd aan de rechterkant in de diepte aangespeeld en wipte de bal vakkundig over keeper, daarmee de eindstand bepalend op 0-4.

Sparta’25 is nog niet veilig, maar in deze vorm moeten de groenwitten in staat zijn in de komende weken directe handhaving veilig te stellen. En…het is raar om te vermelden: in de strijd om de tweede periode staat de Beek en Donkse ploeg slechts een punt achter op Wittenhorst. Hoe gaat dit turbulente en veelbesproken seizoen voor Sparta’25 eindigen?

Verslag: Erwin Gramser

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25