Sparta ’25 – Olympia ’18 0-2

Gepubliceerd op 23 april 2018

 

Sparta ’25 – Olympia ’18 werd geen moment de topper in de derde klasse D waar het thuispubliek op had gehoopt. De groenwitten waren over 90 minuten niet bij machte om het de bezoekers lastig te maken. Resultaat een verdiende 0-2 nederlaag.

 

In de 12e minuut kreeg Jordi Toonen een goede kans om de score voor de bezoekers te openen. Eén minuut later eindigde een inzet van Douwe Zwaan op de lat van het Sparta doel. De thuisploeg kon hier in de eerste helft weinig tegenover stellen. In de 23e minuut mistte een inzet van René Brouwers onvoldoende vaart en kon zo door de doelman van Olympia uit de benedenhoek worden getikt. Dankzij een goede redding van Leon van de Acker op een inzet van Jordi Toonen werd er met 0-0 gerust.

 

Na rust trok de thuisploeg veelbelovend van start. Maar een fout in het hart van de verdediging werd Sparta ’25 noodlottig. Topscorer Douwe Zwaan profiteerde van het mistasten, omspeelde koelbloedig doelman Van de Acker en rondde beheerst af. 0-1 voor Olympia en een domper voor de groenwitten. In de 64e minuut wist Douwe Zwaan opnieuw ongehinderd in het strafschopgebied van de gastheren binnen te dringen. Doelman Leon van de Acker kon ten koste van een overtreding nog redding brengen. Dat leverde een gele kaart en een penalty op. Okki van Dalen maakte vanaf de stip dankbaar gebruik om de bezoekers naar een veilige 0-2 te schieten. In de slotfase waren er over en weer nog enkele kansjes maar uiteindelijk bleef het bij een verdiende 0-2 overwinning voor Olympia ‘18.

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25