Sparta’25 laat twee dure punten liggen

Gepubliceerd op 31 maart 2013

 

Sparta'25 - O.S.S.'20 1-1

Met nog een kwartier op de klok en een 1-1 stand kwam Sparta ’25 met 11 tegen 9 te spelen. Tien minuten voor tijd werd de derde speler van OSS’20 van het veld gestuurd maar de Beek en Donkenaren konden hier niet van profiteren. De groenwitten kregen wel enkele uitgespeelde kansen maar onvoldoende scherpte voor het doel en slordig spel in de opbouw kostte de Spartanen twee punten in de strijd tegen degradatie.

De scherpte was er in de eerste minuten al niet. In de tweede minuut bleef het nog bij een waarschuwing toen OSS’20 spits Sander de Bont van 20 meter vrijuit kan schieten. Doelman Nick Antonides kon dit schot nog tot corner verwerken. Vier minuten later was het wel raak. Wederom mocht de Bont uithalen. Zijn bal caramboleerde binnenkant paal terug in het veld. De rebound was voor Martijn van de Rijdt 0-1. De rest van de eerste helft was matig van beide zijden en de supporters snakten naar de rust en de warme koffie. In de tweede helft een veel feller Sparta ’25. In de 48e minuten ontving Robert Engels de bal in het doelgebied en zijn terug gelegde bal werd door Elco van Schijndel veel te matig ingeschoten. Na 52 minuten werd Engels wederom ingespeeld op de 11 meter en bij zijn prima actie werd hij ongeoorloofd ten val gebracht. Rene Brouwers benutte dit buitenkansje prima 1-1. Het spel vervlakte daarna enigszins maar de Spartanen bleven het gevaarlijkst. De lastige Robert Engels speelde zich prima vrij en zijn inzet had meer verdiend dan binnenkant paal. Een vrije trap van Rene Brouwers werd gesmoord in de muur maar dit zorgde ervoor dat Engels een opgelegde kans kreeg. Ook nu kon hij deze niet verzilveren. Het laatste kwartier drukte scheidsrechter Ploegstra ongewild een stempel op de wedstrijd.

Drie spelers van OSS’20 moesten voortijdig het veld verlaten. Ondanks deze overtal situatie waren de groenwitten niet bij machte de drie punten op ’t Heereind te houden. Drie punten die noodzakelijk zijn in de strijd tegen degradatie of nacompetitie.

Verslag: Jan Leenders

 
« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25