Sparta ’25 kampioen in Derde klasse D (Zuid1)

Gepubliceerd op 13 mei 2019

Dankzij een schitterende 0-4 overwinning op PSV av en de nederlaag van SV Valkenswaard behaalde Sparta ’25 op sportpark De Herdgang een dik verdiend kampioenschap binnen.

 

De thuisploeg was alleen in de openingsfase dreigend. In de 5e minuut krulde Rob van de Vorst een vrije trap naar de linkerbovenhoek. Maar keeper Kamiel Pennings verwerkte met een prima redding de bal tot corner. Hierna nam Sparta ’25 geleidelijk aan het initiatief en gaf dit de hele wedstrijd niet meer uit handen. Na ongeveer 14 minuten spelen bleef een PSV-speler aangeslagen op de grond liggen. Scheidsrechter van Pelt besloot het spel niet stil te leggen en ook de Spartanen voetbalden door. De aanval werd door Daan van Heijnsbergen koeltjes afgerond, 0-1. In de 36e minuut zorgde Daan van Heijnsbergen voor een comfortabele 0-2 voorsprong door de bal beheerst binnen te schuiven. Na rust zagen de meegereisde supporters opnieuw een agressief spelend Sparta ’25. In de 4e minuut na rust kopte Rick van Heijnsbergen uit een corner van Jeremy Raaijmakers de 0-3 binnen. In de 68e minuut legden de groenwitten via René Brouwers en Jeremy Raaijmakers een prachtige aanval over de linker kant op de mat. Voor spits Daan van Heijnsbergen was het een koud kunstje om zijn derde en Sparta’s vierde binnen te schieten, 0-4. In de 83e minuut kreeg doelman Kamiel Pennings de gelegenheid om vanaf 11 meter de 0-5 binnen te schieten. Helaas werd zijn penalty een prooi voor collega Szymon Mlodak.

Omdat Hapert – Valkenswaard in 2-1 was geëindigd barstte na het laatste fluitsignaal het kampioensfeest los. ‘De pechvogel van de dag’ werd Bryan Bussers, die in het eerste feestgedruis een schouderblessure opliep.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25