Sparta’25 gelijk tegen kampioen Bekkerveld Knappe zevende plaats na bewogen seizoen

Gepubliceerd op 13 mei 2013

Door afscheidnemend teamleider Erwin Gramser

Sparta’25 is het seizoen afgesloten met een mooie zevende plaats. Op de slotdag werd gelijk gespeeld tegen Bekkerveld dat vorige week kampioen werd. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, behalve de eer. Beide ploegen wilden echter wel goed afsluiten. Bekkerveld wilde als kampioen zich goed presenteren en Sparta’25 wilde een kleine kroon zetten op het goede spel in de laatste weken (de wedstrijd tegen Limburgia uitgezonderd). Daarbij stond de wedstrijd ook in het teken van het afscheid van diverse spelers en stafleden. Een mooi affiche dus voor twee goed voetballende ploegen die elkaar op zeer sportieve wijze bestreden.

 

Sparta’25 begon moeizaam aan de wedstrijd en werd achteruit gedrukt door de kersverse kampioen. Dat leverde enkele hachelijk situaties op voor het eigen doel en enkele afstandsschoten, maar van echte open kansen was geen sprake. Met name de buitenspelers waren voor onze backs moeilijk te bespelen. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Sparta’25 beter in het spel. Mooie aanvallen leidde voor kansjes voor Thijs Kluijtmans en Elco van Schijndel. De grootste kans was voor Man of the Match Nico Jansen die van dichtbij doelman Lens niet kon verschalken.

 

Na rust ging het verder gelijk tegen elkaar op en met nog een half uur te spelen maakten de trainers van beide ploegen zich op voor enkele publiekswissels. Bekkerveld wisselde drie personen tegelijk en voor Sparta’25 was het eerst Will de Groot die na een prachtige jarenlange staat van dienst in Sparta’25 1 mocht  invallen voor Joost Ankersmit en zo zijn laatste minuten mocht maken in het vaandelteam. Vervolgens kwam Remy Gramser in het doel als vervanger voor Niek Antonides, die het groen-wit verruilt voor het zwart-wit van v.v. Gemert. In invalkeeper vervulde zijn rol goed maar had een keer geluk toen een schot van 25 meter op de lat belandde.

 

En tenslotte was het dan Thijs Kluijtmans die na veertien seizoenen op 31-jarige leeftijd afscheid neemt van het eerste elftal. Volgend jaar is hij, net als Will de Groot te bewonderen in Sparta’25 8. Zijn vervanger, Robertino van Lieshout was nog dichtbij de winnende treffer, maar na zijn goede actie kwam een schot dat naast het doel ging. Na de zes wissels kwam het eindsignaal van scheidsrechter Bergholtz steeds dichterbij, maar net daarvoor was het Robert Engels die de wedstrijd in het voordeel van Sparta’25 had moeten beslissen maar zijn schot van dichtbij ging over het doel. Het gelijkspel was een juiste afspiegeling van de verhoudingen vandaag en beide ploegen gingen tevreden de kantine in waar Sparta’25 zich ook prima kon meten met de terechte kampioen van de eerste klasse D.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25