Sparta'25 G2 - Vianen Vooruit G1

Gepubliceerd op 16 april 2018

We leefden toch wel met wat spanning richting wedstrijd. Qua punten stonden we gelijk, en we wisten dat de tegenstander een aantal goede voetballers had. Daarom taktiek wat aangepast om de 3 betere voetballers bij Vianen het voetballen zo moeilijk mogelijk te maken.

Ondanks goede voorbereiding en warming-up werden we toch verrast door Vianen Vooruit. Bij hun eerste aanval was het meteen raak. Na 5 minuten bij weifelend ingrijpen van het middenveld, werd de bal binnengeschoten: 0-1

Daarna nam Sparta'25 G2 het initiatief over en werd een aantal keer gevaarlijk. Dit resulteerde in de 7de minuut al tot de 1-1 na een goede actie van Gerard die de bal hard onderin de hoek schoot. 

Daarop volgde het spel op en neer, waarbij hun goede voetballers teveel ruimte kregen. Felle duels werden uitgevochten, maar wel op een sportieve manier. Nadat voorin een bal simpel was verspeeld, werd er niet snel genoeg omgeschakeld door het middenveld, en werd bij de 2de paal simpel binnengetikt door Vianen: 1-2.

Goed om te zien was dat Sparta'25 G2 de kopjes niet liet hangen, maar de rug rechte, en het Vianen zeer moeilijk maakte. Hun keeper speelde ver voor de goal, om zo een voetballer extra te creeren. Gerard gaf hem een aantal keren flink wat druk, en in de 25e minuut onderschepte hij de bal en kon hem zo binnentikken: 2-2

 

In de rust toegesproken, door Rinie, dat we positief moesten blijven, elkaar positief coachen en bij een tegenslag je ding te blijven doen dan kwamen er ook voor ons de nodige kansen.

 

Zo gezegd, zo gedaan. We pikten deze raad goed op, en in de 36e minuut via een afstandschot van Sam kwamen we op een 3-2 voorsprong.

Helaas gebeurde daarna wat al een paar keer dit seizoen was gebeurd, er werd uit de organisatie gelopen zodat Vianen Vooruit er lustig op los kon counteren en het binnen 5 minuten na de 3-2, de 3-3, de 3-4 en de 3-5 bij ons in 

het netje lagen. Ondanks dat onze organisatie niet alles was, toch weer flink tegengas gegeven waardoor Gerard, via een prachtige pass van Ryan, de 4-5 binnen kon tikken. Hierdoor gesterkt werd er nog n stapje extra gezet, maar onze spitsen Rico en Fernando misten kansen voor open doel. Gerard was wel scherp in de 50e minuut, na een slecht verwerkte bal in de verdediging van Vianen tekende hij voor de 5-5.

In plaats van daarna weer vanuit de organisatie te gaan voetballen, werd er nog meer naar voren gelopen.

Dit leverde achterin een aantal hachelijke momenten op, waar Stefan onze keeper een aantal keren goed antwoord op had. In de 55e minuut moest hij echter het antwoord schuldig blijven toen hij oog-in-oog kwam met de beste voetballer van Vianen: 5-6

Daarna nog geprobeerd om er nog een puntje uit te slepen, maar helaas lukte dat niet meer.

 

Goed teruggeknokt in de wedstrijd jongens, maar verdeel je energie beter over de wedstrijd en speel vanuit je positie dan maak je het jezelf zoveel.

 

Sportjournalist  Herman

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25