Sparta'25 G2 - Budel G1

Gepubliceerd op 13 november 2018

Ondanks dat we een aantal spelers misten, gingen we extra gemotiveerd de wedstrijd in. Met hulp van Alwin en Gertjan van Sparta G1 probeerden we de nare smaak van de uitwedstrijd weg te spelen. Echter vanaf het begin liet Budel blijken dat ze niet voor niets bovenaan staan, en zetten ons vol onder druk.

Doordat de verdediging nog niet goed georganiseerd stond, lag binnen 5 minuten de 0-1 in het netje, en na 7 minuten de 0-2 omdat Machiel t niet alleen kon opnemen tegen 3 man. Na een klein kwartier stond de organisatie goed bij Sparta, met Alwin en Gertjan achterin die de zaakjes toen goed voor elkaar hadden. Daaruit kwamen een aantal goede aanvallen, via Gertjan en Mohammed op Ryan, die vandaag in de spits stond. Na 20 minuten werd over rechts de bal ingespeeld via Gertjan op Mohammed die inschoot, en op de rebound reageerde Rico goed, die de bal panklaar legde voor Ryan: 1-2, Daarna ging het spel op en neer in de eerste helft, waar vlak voor rust de bal bij de eerste paal hard en onhoudbaar werd binnengeschoten door Budel, wat de ruststand opleverde: 1-3

 

In de rust door Joost en Boy toegesproken dat er zeker wel een punt inzat, als we maar vanuit onze positie en via de zijkanten zouden voetballen. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken. Helaas niet, omdat Budel vol op de aanval begon na rust, wat al snel leidde tot een aantal overtalsituaties waar Herman, Gertjan en ook Alwin niets konden doen. De 1-4 viel ongelukkig door tijdens een verdedigende actie Herman en Alwin vol tegen elkaar botsten. De 1-5 viel 5 minuten later door hun beste voetballer, de aanvoerder die de bal hoog in het doel joeg, kansloos voor Jan.

Daarna rechtte Sparta'25 G2 haar rug en scoorde via Gertjan, na een uittrap van Jan, een terechte 2-5. Helaas gebeurde wat er wel vaker gebeurt, er werd hoe langer de tweede helft duurde niet meer als ploeg gevoetbald. Daardoor werden de ruimtes steeds groter, waar Budel dankbaar van profiteerde en zo de 2-6, en de 2-7 welke prachtig uitgespeeld werden. Daarna werd Mohammed nog 2 keer alleen voor de keeper gezet, 1 keer via een pass van Alwin, welke Mohammed professioneel afrondde, de 2de keer door een uittrap van Jan, die helaas gemist werd. Als slotakkoord in deze wedstrijd viel 2 minuten voor tijd de 3-8 via een knap uitgespeeld doelpunt.

 

Goed gewerkt jongens, alleen probeer volgende keer meer als een team te voetballen, dan komen ook tegen de sterkere tegenstanders de doelpunten en het resultaat vanzelf.

 

Sportjournalist Herman

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25