Sparta’25 boekt moeizame maar belangrijke overwinning

Gepubliceerd op 23 april 2019

In de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Wodan heeft Sparta’25 een moeizame maar o zo belangrijke overwinning behaald. Na een 0-1 ruststand wist de thuisploeg met 2-1 drie belangrijke punten in eigen huis te houden.

Sparta ’25 ging agressief van start. Dat resulteerde in de openingsfase tot een aantal goede scoringsmogelijkheden. In de 4e minuut wist de Wodan doelman met een reflex redding te brengen op een kopbal van Joost Ankersmit. Een minuut later vertolkte die doelman opnieuw de rol van ‘sta-in-de-weg’, dit keer op een schot van René Brouwers. Daarnaast waren zijn eigen verdedigers ook een paar keer gevaarlijk dicht bij een eigen doelpunt. Totaal tegen de verhouding in kwam Wodan in de 35e minuut via Sep Drabbels uit een penalty op een 0-1 voorsprong. In de 50e minuut bracht René Brouwers beide ploegen weer in evenwicht. Vanaf de kop van de 16 schoot hij vanuit een vrije trap de 1-1 binnen. In de 82e minuut viel de bevrijdende de 2-1 voor de thuisploeg. Een inzet van Jaccy van den Enden werd vlak bij de tweede paal door Freek Schoones voor ‘de zekerheid’ tegen het net gewerkt.

In de slotfase legde scheidsrechter Van der Heyden de wedstrijd voor een tiental minuten stil. Verdediger Tom van de Pol van Wodan liep een vervelende armblessure op en moest per brancard het veld verlaten. Na de onderbreking werd er niet meer gescoord. Rolan van Melis werd uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’. Donderdag 25 april speelt Sparta’25 opnieuw thuis in een inhaalwedstrijd tegen Spoordonkse Boys, aanvang 20.00 uur.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25