Sparta'25 1 wint overtuigend

Gepubliceerd op 28 augustus 2013

door Frank van Halteren

Na het verlies in de eerste bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Nuenen stond dinsdagavond een cruciale wedstrijd op het bekerprogramma tegen het naar de eerste klasse gepromoveerde SSS'18 uit Overloon.

Sparta'25 speelde in een wat andere setting dan tot nu toe, met vandaag Mischa Werdens centraal achterin als slot op de deur samen met Rolan van Melis. Kort voor de verdediging speelde Bryan Bussers als controlerende middenvelder, met om hem heen René Brouwers en de sterk spelende Jaccy van den Enden. Er was ook een basisplaats rechts achterin voor nieuweling in de selectie Stan van Dinther en speelde Joost Ankersmit een sterke wedstrijd links achterin. Voorin het vertouwde trio Robert Engels, Elco van Schijndel en Ruud-Jan Happé. Blessures aan de kant van Sparta'25 nog voor Nico Jansen en Bram Kluijtmans.

SSS'18 speelde met een fysiek sterke ploeg, maar de voetballende kwaliteiten van het huidige Sparta'25 maakten vanavond toch het verschil. Op het middenveld is er offensieve druk naar voren waarbij Robert Engels vanavond weer liet zien dat hij een buitengewoon balvast aanspeelpunt is in de punt van de aanval. Hij bekroonde zijn goede spel met twee goals. Andere uitblinker vanavond was Jaccy van den Enden. De verloren zoon die na een aantal jaren in het blauw wit gespeeld te hebben weer terug is op het oude nest bekroonde ook zijn goede spel met een schitterende goal. Ondanks dat het in de tweede helft nog een paar keer spannend was voor de goal van de prima keepende Tom Verhoeven konden de groenwitten de nul houden vanavond. Eindstand 3-0.

Nuenen deed haar plicht en won van eerste klasser TSC (Zuid I) waardoor Sparta'25 nu de tweede plaats bezet in de bekerpoule. Als Nuenen nogmaals haar plicht doet als hoofdklasser en wint van SSS'18 en Sparta'25 niet verliest van de TSC, lonkt de volgende ronde.

 

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25