Sparta'25 1 - Nuenen 1 voor de beker

Gepubliceerd op 01 augustus 2013

Het nieuwe seizoen voor onze eerste elftal is alweer in alle hevigheid losgebarsten. De voorbereiding is in ieder geval een stuk stabieler verlopen dan het vorige seizoen. De komst van Ronnie Couwenberg heeft gezorgd voor rust en duidelijkheid rondom de selectie.

Handhaving in de eerste klasse eind vorig seizoen is uiteindelijk een geweldige prestatie geweest van het team. Met de talentvolle aanvullingen uit onze A1, de terugkomst van Spartaan Jaccy van den Enden, en de komst van keeper Tom Verhoeven kan gesteld worden dat het eerste team minimaal op sterkte is gebleven. Trainer Ronnie Couwenberg legt de lat voor komend seizoen daarom ook hoog voor deze groep: een plaats bij de top 5 in de eerste klasse en een periodetitel zijn als doelstellingen geformuleerd.

Hoofdklasser RKSV Nuenen is op zaterdag 24 augustus (en dus niet op zondag zoals in eerste instantie gepland was) vanaf 19.00 uur de eerste tegenstander in het bekertoernooi. Zeg maar “die andere groenwitten” uit de buurt. Nuenen is een grote vereniging en timmert sportief aan de weg.

Een aantal jaren geleden verhuisde Nuenen naar de werkelijk schitterende accommodatie De Oude Landen. De hoogste jeugdelftallen spelen allen op hoog niveau (2e en 3e divisie) en het vaandelteam is al twee seizoenen een stabiele hoofdklasser.

Een aantal Spartanen speelt op dit moment bij Nuenen en verruilden het mooie verticale groen wit van Sparta’25 voor het horizontale groen wit van Nuenen. Noel Jansen is al weer een aantal seizoenen actief in Nuenen. Eefje van Stiphout en Marijke Verheijen zijn dit seizoen overgestapt van de vrouwen van Sparta’25 naar de vrouwen van Nuenen.

In het seizoen 2010-2011 werd Nuenen kampioen in de eerste klasse (Zuid I) en keerde het in het na zeven seizoenen weer terug in de hoofdklasse. In het seizoen 2011-2012 werd Nuenen direct derde op de ranglijst in de hoofdklasse. Het vorige seizoen waren de prestaties iets minder en werd de ploeg tiende. RKSV Nuenen voldoet aan alle voorwaarden om uit te groeien tot een stabiele hoofdklasser (en wie weet meer). Een hele mooie tegenstander in het bekertoernooi voor Sparta’25 om zich te meten, en om de weg van het nieuwe seizoen meteen goed in te slaan als basis voor de hoge doelstellingen die gesteld zijn.

Zoals gezegd is de wedstrijd verplaatst naar de zaterdagavond. We hopen op veel support en daarna nog een gezellige avond in de kantine!

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25