Robert Engels zet zich in voor KWF

Gepubliceerd op 24 mei 2014

Robert Engels is spits van het eerste elftal en werd begin van het seizoen geconfronteerd met een ernstige blessure. Daarvan is hij nog steeds aan het revalideren. Enerzijds om weer wedstrijdfit te worden maar anderzijds om een grote uitdaging met zichzelf voor anderen aan te gaan. Lees hier zijn verhaal.

Mijn naam is Robert Engels,

ik ben 27 jaar oud en woonachtig in Beek en Donk. En dit jaar ga ik deelnemen aan één van de grootste sportieve uitdagingen in mijn leven tot nu toe. Ik ga de Alpe d’Huzes trotseren, maar liefst vier keer!

Zoals in helaas zo veel levens, heeft deze vreselijke ziekte het afgelopen jaar ook huisgehouden in mijn leven. Helaas in sommige gevallen met een heel verdrietige afloop, maar gelukkig in sommige gevallen ook met een goede afloop! En juist voor deze situaties wil ik me in gaan zetten door deel te nemen aan Alpe d’Huzes 2014. Met het geld dat hiermee ingezameld wordt, worden onder andere een aantal heel mooie projecten gerealiseerd ter verlichting van de strijd van hen die vechten tegen kanker. Het zou natuurlijk beter zijn als deze projecten helemaal niet nodig waren, maar helaas is dit de harde werkelijkheid.

In mijn geval is er nog een extra moeilijkheidsgraad aan mijn voorbereiding toegevoegd. Afgelopen september heb ik tijdens het voetballen mijn achillespees afgescheurd, en op dit moment ben ik nog steeds herstellende van deze blessure. Maar, desondanks zie ik de klim vol vertrouwen tegemoet. Mensen die de strijd met deze ziekte aan moeten gaan komen immers voor wel grotere uitdagingen te staan! Dus die vier keer ga ik wel redden!

Om mijn deelname aan Alpe d’Huzes veilig te stellen, moet er geld op tafel komen voor het startbewijs wat dan uiteindelijk ten goede komt aan stichting Alpe d’Huzes. Om dit geld bij elkaar te krijgen, heb ik een “leuke” oplossing bedacht, de zogenoemde wens-kaart. Het principe is dat mensen voor € 10 bij mij een wens-kaart kopen. Op deze kaart kunnen mensen een persoonlijke boodschap aan iemand, overleden of strijdend tegen deze ziekte, schrijven, een groet brengen aan iemand, of wat dan ook. Natuurlijk mogen er ook foto’s en tekeningen op de kaartjes. Je fantasie kan niet groot genoeg zijn.

Deze kaartjes kunnen dan weer bij mij ingeleverd worden. Ik zal alle kaartjes in een rugzak de Alpe d’Huzes opfietsen en ze boven op de Alpe d’Huez achter laten. Zo zorg ik ervoor dat jouw bagage een stukje lichter wordt, en de mijne een stukje zwaarder.

Mocht je interesse hebben in een wens-kaart, stuur dan een mail naar robertengelsfietst@gmail.com en bestel er snel eentje. Geen trek in een wens-kaart, dan kun je ook altijd een donatie doen in de donatiebox die op de bar in de Sparta-kantine is te vinden, alvast super bedankt!

Ik hoop natuurlijk op een groot aantal reacties, zodat er een hoop geld binnengehaald wordt voor stichting Alpe d’Huzes. Want niets is belangrijker om de strijd tegen deze ziekte wat te verlichten voor hen die er tegen vechten! Vanzelfsprekend blijft je boodschap op het kaartje strikt privé.

Maak jouw bagage een stukje lichter, en de mijne wat zwaarder! Alvast bedankt!

Groetjes, Robert Engels

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25