Pupillen Sparta'25 laten zich zien op toernooi Jeugdplan Helmond Sport

Gepubliceerd op 02 juni 2014

Een afvaardiging van de teams F5, F6 en F7 deed afgelopen zondag mee aan het toernooi van Helmond Sport in het kader van het Jeugdplan dat Helmond Sport tezamen met een aantal amateurverenigingen uit de regio ontwikkelt.

Om 9.30 uur was er een defilé van de 20 deelnemende verengingen in het stadion van Helmond Sport.

Na een heel gezellig, druk (met weinig slaap) F weekend was het even afwachten hoe onze jongens uit de startblokken zouden komen....

Onze groenwitten zaten ingedeeld met een selectie van leeftijdsgenoten van Gemert, Erp, Deurne, en RKSMV (Meijl).

De openingswedstrijd was uitgerekend meteen tegen Gemert. Het was voor het team van Sparta'25 nog wat zoeken in het begin aangezien het een gelegenheidsformatie betrof. Spelers moesten aan elkaar wennen en elkaars posities in het veld. In het tweede deel van deze wedstrijd begon het te lopen en waren de groenwitten duidelijk de bovenliggende partij. Een corner van Sparta'25 belandde na een mooie kopbal helaas maar op de paal van het Gemertse doel. Eindstand 0-0. Geen slecht begin, maar er had meer in gezeten.

De volgende wedstrijden tegen Erp, Meijl en Deurne werden overtuigend gewonnen. Aangezien Gemert deze wedstrijden ook won kwam het aan op doelsaldo wie naar de finaleronde mocht. Gemert trok helaas net aan het langste eind en mocht naar de beste 4 van het toernooi.

Na een lang toernooi restte de laatste wedstrijd voor plaats 5 tegen het keurkorps van Mulo.Het eerste deel van deze wedstrijd was Mulo de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. In het tweede deel konden onze jongens een vuist maken en derhalve was de eindstand van 0-0 een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Penalties moesten de beslissing brengen voor plaats 5. Voor Sparta'25 gingen Jelle van Geffen, Steyn van Halteren, Len Rutten, Willem van de Vossenberg en Jay van Lieshout deze zenuwslopende uitdaging aan. Tot en met de 4e penaltie maakte zowel Mulo als Sparta'25 geen fouten. De laatste penaltie van Mulo werd goed gestopt door Boris Sneijers. Aan Willem van de Vossenberg was het nu om deze wedstrijd in het voordeel van Sparta'25 te beslissen. "Koele kikker" Willem schoot de bal hard en hoog in de kruising en werkelijk onhoudbaar voor de keeper van Mulo (waarschijnlijk hoorde de keeper van Mulo de bal alleen voorbij komen) zodat Sparta'25 plaats 5 op het toernooi bemachtigt.Een mooi resultaat op 20 deelnemende teams. Sparta'25 heeft zich prima laten zien.

Daarna werd nog met alle deelnemers in het stadion gekeken naar de finale die ging tussen Helmondia en Brandevoort. Helmondia won zeer overtuigend en liet zien te beschikken over een hele goeie lichting 2006.

 

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25