Peter Bussers blikt vooruit

Gepubliceerd op 09 juni 2013

Peter Bussers, DE kenner van het amateurvoetbal in onze regio, initiatiefnemer van Live Score Zuid II, maar bovenal Spartaan blikt alvast vooruit op het komende seizoen van ons eerste elftal in de eerste klasse. Wat kunnen de mannen van Ronnie Couwenberg verwachten, welk team heeft zich met wie versterkt.

 

Seizoen 2012-2013


Bekkerveld  (Heerlen, Limburg)

Wittenhorst (Horst, Limburg)

SV Meerssen (Meerssen, Limburg)

BSV Limburgia (Brunssum, Limburg)

RVU (Rothem-Meerssen, Limburg)

Heidebloem/Bovitec (Geleen, Limburg)

GSV’28  (Beek, Limburg)

Caesar/VOS Investment Groep (Beek, Limburg)

TOP (Oss, Brabant)

OSS’20 (Oss, Brabant)

Sparta’25 (Beek en Donk, Brabant)

HVCH (Heesch, Brabant)

HVV Helmond (Helmond, Brabant)

Dijkse Boys (Helmond, Brabant)

-

Seizoen 2013-2014 (vermoedelijk)


Sportclub Susteren (Susteren, Limburg)

Wittenhorst (Horst, Limburg)

SV Meerssen (Meerssen, Limburg)

BSV Limburgia (Brunssum, Limburg)

RVU (Rothem-Meerssen, Limburg)

Heidebloem/Bovitec (Geleen, Limburg)

Chevremont (Kerkrade, Limburg)

TOP (Oss, Brabant)

OSS’20 (Oss, Brabant)

Sparta’25 (Beek en Donk, Brabant)

HVCH (Heesch, Brabant)

SSS’18 (Overloon, Brabant)

Someren (Someren, Brabant)

DESO/van der Horst (Oss, Brabant)

 

 

Bovenstaand tabelletje zal waarschijnlijk de nieuwe indeling worden voor Sparta’25. Er zijn echter nog wel enkele vraagtekens. Hoofdklasser Deurne is nog steeds verwikkeld in promotie-/degradatiewedstrijden. Deurne had zich vandaag vrij kunnen spelen maar ging hard onderuit op eigen terrein tegen Quick uit Den Haag. Door dit verlies moet Deurne komende donderdag op bezoek in Friesland bij SC Joure en zal het moeten winnen. Echter….. er is een grote maar. Het kan zomaar zijn dat Deurne komende donderdag voor niets afreist naar Friesland. 

De KNVB heeft afgelopen week de uitspraak gedaan dat Alphense Boys (naar aanleiding van duel van vorige week) terug zal worden gezet naar de 1e Klasse. Alphense Boys heeft echter tot donderdag de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de KNVB. Moet Alphense Boys inderdaad afdalen naar de 1e Klasse dan blijft Deurne hoe dan ook in de Hoofdklasse.

Zou Deurne wel degraderen dan zou er één ploeg te veel zijn in de 1e Klasse D, wat zou betekenen dat één ploeg richting Zuid I zou verdwijnen. De geruchten gaan sowieso dat er wel eens één van de drie Osse ploegen zou verdwijnen, want wil de KNVB dit, drie ploegen uit Oss in één Klasse. Het zijn geruchten en het blijft vooralsnog gissen. Van uitgaande dat Alphense Boys naar 1e Klasse gaat zou bovenstaand tabel wel eens de indeling kunnen worden.

Terugkijkend naar afgelopen seizoen dan zou er één ploeg meer uit Brabant komen. Bekkerveld, GSV’28 en Caesar (allen uit Limburg) verdwijnen uit de 1e Klasse, hiervoor komen de kampioen van de 2e Klasse G Sportclub Susteren en Chevremont terug. Laatstgenoemde ploeg is wel een verrassing. Chevremont moest vandaag op bezoek bij Wilhelmina’08 uit Weert. Voor Sparta’25 zag het er gunstig uit want Wilhelmina’08 wist het eerste duel in Kerkrade te winnen met 1-2. Vandaag verloor Wilhelmina’08 echter met 0-1. Deze stand bleef ook staan na de verlenging waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Herin wist Chevremont met 3-4 te winnen.

De drie nieuwkomers van het Brabantse zijn Someren, DESO/van der Horst en SSS’18. Someren degradeerde uit de Hoofdklasse waar het vrij kansloos was. Someren haalde uit de eerste drie wedstrijden zes punten maar wist in de resterende wedstrijden nog maar vier puntjes te behalen (viermaal gelijkspel). DESO/van der Horst is de ploeg die maar één ding wil, nl zo vlug mogelijk de stap maken naar de Hoofdklasse. DESO/van der Horst werd wederom zoals afgelopen twee jaar simpel kampioen. DESO speelde in het seizoen 2005/2006 nog in de 6e Klasse en werd sindsdien vijf keer kampioen en tweemaal derde. De ploeg is inmiddels bekend geworden doordat het jaar op jaar verschillende spelers aantrekt maar meer daarover hieronder. Laatste ploeg is SSS’18 die zich vandaag zeker speelde van 1e Klasse. SSS’18 moest vandaag thuis aantreden tegen SVC 2000 uit Roermond. Het eerste duel werd nog door SVC 2000 gewonnen met 2-1. Vandaag moest SSS’18 dus met twee doelpunten verschil winnen en daar slaagde de ploeg uit Overloon ook in. SSS’18 won met 2-0 door twee doelpunten van topscorer Stan van Raaij waar komend seizoen zeker op gelet dient te worden.

Inmiddels roeren zich ook al vele verenigingen op de transfermarkt. Hieronder een kleine opsomming, maar er zal waarschijnlijk nog wel meer komen. 

Wittenhorst heeft op dit moment een keepersprobleem, reservekeeper Tom Faessen heeft besloten te stoppen waardoor het eigenlijk maar één keeper heeft en zodoende bij eventuel blessure lijkt te moeten terugvallen op de jeugdkeeper. Verder heeft speler Jeroen van Summeren besloten de vereniging te verlaten maar komt er een absolute aanwinst terug. Tom van Bergen, ex-VVVer en afgelopen seizoen uitkomend voor hoofdklasser SV Venray zal Wittenhorst komen versterken.

Bij Sportclub Susteren is er eigenlijk niet veel te melden, de ploeg uit Susteren waartegen Sparta’25 een aantal jaren terug nog uitkwam in de beker voor een ticket voor KNVB-beker, werd met vier punten verschil kampioen. Sportclub Susteren beschikt met Yael Heatubun en Kevin Hoffmans over twee veel scorende spelers.

Het lijkt bijna zeker dat er een aantal spelers vertrekken bij de plaatselijke SV Meerssen. Zo stapt Paul Odekerken over naar RVU, Ethel Dael naar Heidebloem en verlaat ook Rico Kuijpers de club, hij vertrekt naar Blerick. Over Nicky Muntz is er nog veel onduidelijkheid. De spelmaker van Meerssen zou volgens de geruchtenstroom stoppen met voetballen, maar Heidebloem probeert de aanvallende middenvelder toch nog te overtuigen. Heidebloem is overigens ook aardig druk bezig op de transfermarkt, hier later meer over. Dan de topscorer van Meerssen, Maarten Neuhaus. Hij zou in de belangstelling staan van topklasser EVV en Groene Ster, maar het kan ook zomaar dat hij nog trouw blijft aan SV Meerssen. Nieuwe spits zal Lennard Moonen worden, hij werd topscorer bij Veritas en probeert de stap naar Meerssen te maken. Ook Frijns van RKHSV komt over. De topscorer van de vierde klasse, Wout Schepers, komt niet naar Meerssen. Hier was destijds sprake van maar hij verkiest een tussenstap bij tweedeklasser VV Eijsden. 

Door het definitieve vertrek van Ethel Daal (Heidebloem) en Tom Bovens (SVME) lijkt sv Meerssen nog snel op zoek te moeten gaan naar een of meerdere verdedigers die de ploeg kunnen versterken. Vooralsnog haalde Meerssen alleen jongeling Rico van de Ven (MVV Jeugd) en Lars Nicolaas (GSV’28). Zal het Meerssen lukken nog een adequate vervanger voor, met name Ethel Daal, aan te trekken? SV Meerssen kan anders  ook nog altijd terug vallen op de eigen jeugdafdeling die behoorlijk succesvol is. Het A1-elftal van Meerssen werd voor de tweede keer op rij kampioen en promoveert van de hoofdklasse via de vierde divisie naar de derde divisie. Trainer Beijers: “Dat is een geweldige lichting en we hebben er bewust voor gekozen om die lichting bij elkaar te houden. Het is mooi om te zien dat ze weer kampioen geworden zijn. Die jongens staan op het punt om over te gaan naar de senioren en we kunnen daar met het eerste elftal nog veel plezier aan beleven. 

BSV Limburgia heeft zich versterkt met de diensten van Sydney Bartels en Youssouf Dabo. Bartels komt over van eersteklasser GSV’28 en Dabo maakt de overstap naar Brunssum vanuit het Belgische Moelingen. Eerder versterkte de Brunssumse voetbalclub zich al met Rick Raeven, Tom van Vugt en Guy Tuncbilek. Vandaag werd ook bekend dat speler van Heidebloem/Bovitec, Mike Willems, naar BSV Limburgia zal vertrekken. De snelle spits, Badr Kotbani (ex Fortuna Sittard), zal BSV Limburgia verlaten en verkassen naar Heidebloem/Bovitec. Verder verlaten ook Timo van Gils, Guliano Diaz en Michael Rijna de vereniging. Diaz gaat eveneens naar Heidebloem en dat Rijna daar heen gaat lijkt ook in de verwachting.

Van RVU is op dit moment nog niet zoveel bekend, wel is zeker dat Rik Sondeijker RVU gaat verlaten en gaat spelen voor Heer. Verder krijgt RVU versterking door het  aantrekken van keeper Pim Gubbels van GSV’28 en van Paul Odekerken van buurman SV Meerssen. Voor de 21-jarige back, Armand Schenk, van RVU bestaat op dit moment veel belangstelling. SV Meerssen en Bekkerveld zouden interesse hebben in hem.

Bij Heidebloem is er dus al veel gebeurd. Badr Kotbani vertrekt dus naar Heidebloem. Definitief is ook dat Ethel Dael (sv Meerssen), Nicky Muntz (sv Meerssen) en Diaz (Limburgia) rond zijn met Heidebloem. Mike Reina lijken ze nog niet helemaal voor zich te hebben gewonnen. Reina lijkt nog te twijfelen over zijn stap naar Geleen waar eerder ook keeper Maikel Schuffelen (EVV) terugkeerde na een avontuur in de hoofdklasse. Verder komt Cem Bozkurt over van GSV’28 en lijkt ook Bram Doorneveld van die vereniging te komen.

Bart Zelis zou volgens de geruchten vertrekken bij Heidebloem en zijn geluk gaan beproeven bij derdeklasser Lindenheuvel. Verder vertrekken Miek Deswijzen en Jan Haeldermans naar GSV’28. Mario Bocken, de doelman van eersteklasser Heidebloem zou een vertrek overwegen naar vv Walram. Mede door de terugkomst van Maikel Schuffelen (EVV) zou hij een langer verblijf niet zien zitten.

Nieuwkomer Chevremont gaat in ieder geval drie heel belangrijke spelers verliezen. Topscorer Tim Blättler, dit seizoen goed voor maar liefst 28 goals, vertrekt naar topklasser EVV. Tim is overigens niet de enige speler die vertrekt naar EVV. Ook Daniel Meijer en Kjell Arets zullen Tim volgen. FC Hoensbroek ‘winger’ Thijmen van Iersel zal volgend jaar zijn voetbalcarrière voortzetten bij Chevremont. De snelle buitenspeler is dit jaar een vaste waarde in de basis van coach Ger Vroomen en zal volgend jaar verzekerd zijn van speelminuten in de tweede klasse. Ook zullen Marvin de Mey en Rodney Klinkenberg van KVC Oranje de overstap naar Chevremont maken. En daarmee is Chevremont druk bezig om de lege plekken voor volgend seizoen op te vullen. Van Iersel is dit jaar goed uit de verf gekomen. De snelle buitenspeler werd recent nog disciplinair geschorst maar speelde een grote rol in de nacompetitieoverwinning van FC Hoensbroek op PSV’35. Ook Rodney Klinkenberg heeft een goed seizoen achter de rug in de derde klasse A. De spits werd clubtopscorer met 14 doelpunten. Bronnen binnen Chevremont melden dat dit nog niet het einde is van alle overschrijvingen.

Over de Brabantse ploegen valt vooralsnog niet zo veel te melden, deze zullen op een later tijdstip bekend worden. Over DESO/van der Horst daarentegen is er wel degelijk wat te melden. De ploeg heeft zich al weer stevig geroerd op de transfermarkt. Zo komen Mourad Maamar en Bas van den Berk over van hoofdklasser UDI’19/Beter Bed en Ronald van Herpen van topklasser Gemert. Verder neemt DESO/van der Horst verdediger Regilio Jacobs over Margriet en keepers Maikel van der Lee van OSS’20 en Nick Leijten van HVCH. De keeper van afgelopen seizoen van DESO, Kevin Maassen verlaat DESO.

 

Peter Bussers

www.livescorezuidii.nl

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25