Oproep

Gepubliceerd op 06 juni 2013

Binnen onze vereniging hebben we een groot aantal vrijwilligers die vaak meerdere taken oppakken. Daar moeten we vooral mee blijven doorgaan. Toch blijven er nog regelmatig "activiteiten" liggen omdat we, net als vele andere verenigingen, kampen met een vrijwilligerstekort. We willen daarom een aantal activiteiten als project gaan benaderen en hier een specifiek team op zetten. 

Projectmatig werken levert veel voordelen op in de sfeer van betrokkenheid van vrijwilligers, helderheid in bereikte resultaten en gemaakte kosten, het beter beheersbaar krijgen van het gehele proces, structureren van de activiteiten en borgen daarvan in mijlpalen, activiteitenschema's etcetera. Ook is het een beproefde manier om op een controleerbare manier iets tot stand te brengen, resultaten te boeken. Projectmatig werken wordt bijvoorbeeld toegepast in de bouw. 

Een aantal van de thema's die projectmatig aangepakt kunnen worden zijn bv. het onderzoek naar de mogelijkheid van een kunstgrasveld, een nieuwe bedaking van de tribunes en een renovatie voor de materiaalopbergruimte. Als projectteam ga je met een van deze onderwerpen aan de gang met een plan van aanpak als een van de eerste opleveringen. Daarna ga je de verkennende fase in (probleem beschrijving, eisen, randvoorwaarden, etc). Het verder analyseren van de mogelijkheden en het onderzoeken van alternatieven zijn logische vervolgstappen. Uiteindelijk draag je als team een keuze voor aan het hoofdbestuur. 

Binnen onze vereniging zijn tal van mensen aanwezig die hier in het dagelijks leven mee te maken hebben. Aan hen, maar ook aan andere, de oproep om je te melden indien je hier interesse in hebt. Alles zal in goed overleg gebeuren. Mocht je vragen hebben, aarzel niet contact op te nemen. Je kunt je aanmelden bij onze secretaris Cor Engels of via secretaris@sparta25.nl.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25