Jong Sparta'25 oefent tegen Helmond Sport

Gepubliceerd op 12 november 2013

klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Vanavond oefende Jong Sparta'25 tegen een team van Helmond Sport. In Jong Sparta'25 talentvolle Spartanen onder 21 jaar uit het eerste, tweede en de A1. 

Veel Spartanen op de tribune in het stadion van Helmond Sport waar de spelers van trainer Ton Hendriks het opnamen tegen een team van Helmond Sport onder leiding van Rick de Rooij.

Sparta'25 kwam nog heel brutaal op 0-1, maar had het met name in het tweede deel van de eerste helft lastig. Met name de handelingsnelheid en brutaliteit was het grote verschil tussen Helmond Sport en Jong Sparta'25. Helmond Sport zat er zeer kort op en gaf Sparta geen tijd om ballen goed aan te nemen en in te spelen. Doordoor kon Helmond Sport tegen de rust makkelijk weglopen. Ondanks het feit dat Helmond Sport op het oog minder fysiek in het elftal had konden ze Jong Sparta'25 toch vaak fysiek aftroeven.

In de tweede helft waren er in het team van Helmond Sport diverse omzettingen die het kwalitief wat minder maakte aan Helmondse kant. Het tempo ging omlaag en in de tweede helft kon Jong Sparta'25 eigenlijk relatief eenvoudig op de been blijven zonder zelf echt veel te creëren.

Einduitslag 8-2, maar die uitslag is eigenlijk niet belangrijk. Het was een hele goeie ervaring waarbij de individuele spelers veel leren. De samenwerking tussen Helmond Sport en Sparta'25 geeft de mogelijkheid om dit soort wedstrijden te spelen en daar hebben we als Sparta'25 veel baat bij. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25