JO19-1 speelt gelijk tegen DAW

Gepubliceerd op 22 april 2018

Verslag: Stan Lahaije en Rob van de Laarschot

Op een zonnige zaterdagmiddag nam onze JO19-1 het op tegen DAW JO19-1 uit Schaijk. Een echte topper in de eerste klasse. Beide ploegen doen bovenin mee en hadden pas twee verliespunten geleden voorafgaand aan deze wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut zocht Sparta de aanval. Dit resulteerde in de derde minuut in een vrije trap in kansrijke positie. Stan van de Ven schoot deze vrije trap schitterend via de paal in het doel: 1-0. Na de openingstreffer nam DAW het initiatief over. Na 12 minuten liet DAW voor het eerst van zich horen. De spits van de ploeg uit Schaijk dacht 1 op 1 met Ruud van de Ven af te kunnen drukken, echter stack Puck Coopmans hier een stokje door het schot te blokken. In een rommelige eerste helft viel er verder niet veel te noteren. In de 31e minuut redde Ruud zijn ploeg door een schot van de spits van DAW kundig te pareren. Even later hield Ruud zijn ploeg weer op de been door een afstandsschot uit de kruising te tikken. Na 42 minuten kreeg Sparta weer een goede kans. Door sterk druk zetten werd de bal veroverd. De bal belandde bij Tijn van de Berg die het leder helaas net overschoot.

RUST

Sparta kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg de eerste kans na rust. Na een goede voorzet van Niels Swinkels kon Daan van Heijnsbergen geen richting aan de bal geven waardoor het schot naast rolde. Een paar minuten stichtte Stan van de Ven opnieuw Spartaans gevaar met een vlammend afstandsschot. De keeper van DAW strekte zich en kon ternauwernood de bal uit het doel tikken. Na 54 minuten maakte Denzel Hajema na lang blessureleed zijn rentree. Hij verving Thijs Meulensteen. In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijk op gaan, echt veel kansen leverde dit niet op. In de 73e minuut viel er toch weer een moment voor Sparta te noteren. Na een goede aanval ontbrak bij het schot van Stan de precisie. Uit het niets kwam DAW na 78 minuten op gelijke hoogte. Na een voorzet vanaf de rechterkant werd het schot van de aanvaller van DAW van richting veranderd, waardoor Ruud kansloos was. Na 87 minuten ontving Ties van de Wijdeven , al dan niet onterecht, zijn tweede gele kaart van de dubieus optredende scheidsrechter. Na de rode kaart bleven beide ploegen vechten voor de zege. Kansen leverde dit niet meer op en dus bleef deze topper onbeslist: 1-1.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25