Hoe coach je jeugdvoetballers?

Gepubliceerd op 17 maart 2013

Verslag coachavond 15 maart:


Hoe coach je jeugdvoetballers?

Vandaag stond de tweede coachavond op het programma. Net als een week geleden werd het ook nu weer een nuttige en leerzame avond.

In plaats van de jonge voetballertjes stond vandaag de oudere jeugd centraal. Onder leiding van Ton Hendriks (jeugdcoordinator) en Joop Oosterveld (KNVB) werden de aanwezigen ingedeeld in groepen. Deze groepen kregen de opdracht de trainers Ton Hendriks en Jaccy v.d. Enden te observeren die respectievelijk de B1 en B2 coachten. Vooraf was er een teambespreking in de kantine met enkele duidelijke doelen.

Vervolgens was er een praktijkgedeelte met een wedstrijd op het hoofdveld. Na afloop was er een nabespreking en theoretische onderbouwing d.m.v. een presentatie in de kantine. De avonden mogen, ondanks de wat tegenvallende opkomst, zeker een succes genoemd worden.  

In April (19e) is er weer een leuke voetbalavond voor ons kader. Deze keer komt Helmond Sport een clinic verzorgen over High Potentials. O.a. assistent trainer Rick de Rooij en enkele jeugdtrainers van Helmond Sport geven een training en presentatie. Trainers, leiders en geinteresseerden zijn ook deze avond van harte welkom om de clinic bij te wonen. Tot dan!

Foto's van deze avond zijn toegevoegd aan het fotoboek.

groeten,

Ton Hendriks

 
« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25