Frivool Sparta JO19-1 zet Nulandia opzij

Gepubliceerd op 08 april 2018

Verslag: Stan Lahaije

Afgelopen zaterdag nam onze JO19-1 het op tegen Nulandia. Op papier mocht dit een heuse topper genoemd worden in de 2de seizoenshelft. Sparta heeft nog de volle buit na 2 wedstrijden en Nulandia staat na 3 wedstrijden nog ongeslagen 2de in de competitie.

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Sparta de aanval. Dit resulteerde in de 2de minuut in een kans voor Daan v. Heijnsbergen. Na een goede voorzet van Ruud Konter kopte hij net over. In de 4de minuut was het wel raak. Na een aanval over veel schijven zette Tijn van de Berg met een mooi balletje Noah van Rossum oog in oog met de keeper van Nulandia. Noah schoof de bal beheerst in de rechterbenedenhoek: 1-0. Een minuut later stond de 2-0 al op het scorebord. Na een goede voorzet van wederom Tijn schoot Ties van de Wijdeven de bal van dichtbij in het dak van het doel. In de 23e minuut was het wederom Sparta wat van zich liet horen. Tijn completeerde zijn hattrick van assists door een mooie steekpass op Daan, waarna Daan met een schitterende lob de keeper verschalkte: 3-0. Een minuut later had Sparta de kans op de 4-0, echter stond de keeper van Nulandia nu wel op de goede plek. Na 35 minuten liet Nulandia zich voor het eerst zien met een gevaarlijk afstandsschot wat rakelings langs de kruising zeilde. 

Na de thee ging onze JO19-1 door met waar ze voor de rust mee bezig waren: doelpunten maken. In de 48e minuut zeilde een corner van Noah plots in de goal: 4-0. Na 55 minuten kreeg Nulandia dé kans om een doelpunt te maken. Echter benutte de spits van Nulandia dit buitenkansje niet. Na 65 minuten kreeg Noah de kans om een hattrick te maken. Na een aanval over veel schijven zeilde zijn schoot over de lat. In de 68e minuut viel de 5-0 alsnog. Na een goed werk van Daan kwam Thomas Megens 1 op 1, hij rondde stoïcijns af. In de 76e minuut viel de 6-0. Na een corner van Noah kwam ook Thijs Meulensteen op het scoreformulier door de bal van dichtbij in het doel te werken. Even dacht Sparta ook nog de 7-0 te maken, echter ging het schot van Daan via de paal weer uit de goal. Het slotakkoord was voor Nulandia. In de 88e minuut zette de spits na een goede aanval de 6-1 op het scorebord. 

Al met al een goede overwinning die ervoor zorgt dat onze JO19-1 nog geen enkel verliespunt heeft in de 2de seizoenshelf

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25