Dolf Verschuren erelid

Gepubliceerd op 04 november 2013

Op de jaarvergadering 2013 op 4 november bij Sparta ’25 werd Dolf Verschuren door de leden unaniem benoemd tot Erelid van de Beek en Donkse voetbalvereniging. Voor Sparta ’25 het 24e Erelid in haar geschiedenis. Dolf Verschuren is vanaf 1961 met diverse functies vrijwilliger van de groenwitten. Door persoonlijke omstandigheden is dat de afgelopen jaren iets minder geweest. Toch is de lijst van vrijwilligersactiviteiten van hem indrukwekkend.

Van 1972 tot 1990 is hij 18 jaar lid geweest van het jeugdbestuur, alwaar hij verantwoordelijk was voor het regelen van het vervoer naar de wedstrijden. Meest bekend was Dolf Verschuren in de functie van terreinmeester. In de periode van 1983 tot 2000 was de titel van deze functie nog terreinknecht. Tijdens trainingsavonden was hij meestal 3 avonden per week en dat 17 jaar achtereen actief. Daar bleef het niet bij want in diezelfde periode zorgde Dolf ook overdag voor sportpark ‘t Heereind. Hij zorgde voor het onderhoud van de velden, kalkte de lijnen en destijds moest men nog met zware buizen sjouwen om de sproei-installatie te laten functioneren. Een paradepaardje van Sparta’25 was voor 2000 het schitterende Pinkstertoernooi. Dolf was tijdens het Pinkstertoernooi 30 jaar lang, van 1968 tot 1998, verantwoordelijk voor de ontvangst van de scheidsrechters. Mede door zijn voortreffelijke en nette ontvangst kon het Pinkstertoernooi in haar bestaan gloriëren. Van 1979 tot 2000 ontving hij ook de scheidsrechters van het 1e elftal op zondag. Deze functie heeft hij sinds vorig jaar weer heeft opgepakt. Dat Dolf Verschuren iets speciaals heeft met scheidsrechters heeft zijn reden. Van 1961 tot 1971 was hij actief als scheidsrechter voor de KNVB. Hoogtepunt voor hem was een wedstrijd van de betaalde jeugd bij Helmond Sport. Veel oud-leden kenen Dolf ook nog wel van zijn trainingscapaciteiten. Dolf was 22 jaar (in de periode van 1961 tot 1983)trainer van de jeugdige Spartanen. Daarnaast was hij ook nog 2 jaar actief als leider van het A2-team.

Voorzitter Brechje Biemans stelde namens het bestuur de leden dan ook voor om Dolf Verschuren te benoemen als Erelid van de Beek en Donkse vereniging. “Het mag duidelijk zijn. Dolf Verschuren is een groenwitter in hart en nieren”. De Waarde van de titel ERELID is dat je deze niet kunt kopen. Je moet het verdienen”, aldus voorzitter Brechje Biemans. Onder luid applaus van de aanwezige leden werd Dolf Verschuren door de ledenvergadering dan ook uitgeroepen tot Erelid van Sparta ’25.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25