DBS - Sparta'25 0-1

Gepubliceerd op 18 februari 2019

Vorige week zondag werden nog veel velden afgekeurd vanwege wateroverlast en 3 weken geleden nog vanwege de vorst. Afgelopen zondag gaf de thermometer 16 graden aan. Het eerste lenteweekend was er al vroeg dit jaar. Waar anderen ervoor kozen om naar een terras in Eindhoven te gaan, kozen vele Spartanen ervoor om naar Meerhoven – Eindhoven af te reizen, om daar van de eerste zonnestralen te genieten. Daar speelde ‘ons Urste’ tegen DBS. In de 2e periode staat laagvlieger DBS onderaan en Sparta ’25 helemaal bovenaan.

Dat was ook te zien aan de strijdwijze van DBS. De thuisploeg wilde 1 punt pakken tegen de koploper. Iets wat de DBS-trainer na afloop van de wedstijd ook aangaf. De gastheren speelden erg verdedigend en trokken zich op eigen helft terug als Sparta ‘25 in balbezit was. Desondanks wist Sparta ’25 in de eerste vijf minuten twee open kansen te creëren, die allebei gemist werden. Het spelbeeld bleef eigenlijk de gehele eerste helft hetzelfde waarbij een 5-tal 100% kansen door de groenwitten niet benut werden. Hier stond één vrije kans voor DBS tegenover waarbij de bal over werd gekopt.

Met een 0-0 ruststand was Sparta ´25 niet tevreden. Maar de ploeg bleef geloven in een goed resultaat. De tweede helft gaf opnieuw eenzelfde spelbeeld te zien. Sparta ´25 moest wel blijven opletten voor lange ballen die veelal van ‘box to box´ getrapt werden door de goede DBS keeper. Sparta ´25 bleef kansen creëren. Bij een vrije trap van Jeremy Raaijmakers werd door de grensrechter voor buitenspel gevlagd. Michiel Koot echter omzeilde de buitenspelsituatie en passeerde de keeper in een 1 tegen 1 duel, 0-1. Hierna bleef Sparta ´25 de betere ploeg en kregen Jaccy van den Enden, René Brouwers en Robbert van Lankveld nog mogelijkheden om een tweede goal te maken. De uiteindelijke, verdiende 0-1 overwinning was het resultaat van een mooie zondagmiddag.

Zondag 24 februari wacht het inhaalduel tegen Unitas‘59. Deze tegenstander trakteerde Sparta ’25 eerder dit seizoen nog op de eerste nederlaag van het seizoen. De groenwitten hebben komende zondag dus nog een sportief appeltje te schillen met de gasten uit Eindhoven.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25