Carnaval Zaalvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op 15 februari 2013

Jeugdcarnaval Sparta ’25
Ook dit jaar vond weer het jaarlijkse Carnavalstoernooi plaats met daar aansluitend het Carnavalsbal in de kantine van Sparta ’25.

Om 9 uur kwamen de eerste spelers/speelsters al binnen gedruppeld. Met veel enthousiasme en in hun mooiste carnavalspakje waar ze helemaal klaar voor het verklede voetbaltoernooi. Er werden niet alleen wedstrijdjes gespeeld maar er waren ook een aantal spellen zoals Clown Gerard, waarbij je de rode neus van de clown moesten laten branden door een panna te schieten. En natuurlijk niet te vergeten het verkleedspel. Dribbelend met de bal aan je voet een parcours zo snel mogelijk proberen af te leggen. En dan ook nog van kleding wisselen.  Het leuke aan dit onderdeel was dat de begeleiders ook in actie moesten komen. Dit zorgde voor hilarische momenten.

Tijdens het toernooi kon je mee doen aan een raadspel; hoeveel M&M’s zitten er in de vaas? De winnaars die er het dichtste bij zaten, kregen aan het eind van de middag een mooie prijs! De spelers/speelsters kwamen met de mooiste antwoorden. Zo zei een van de spelers, ik denk dat er vier in zitten. Van elke kleur natuurlijk één. 

Na een vrolijk en gezellig toernooi maakte wij ons klaar voor de optocht naar de kantine van Sparta’ 25. Iedereen die mee liep met de optocht kreeg een lekker warme sjaal die ook al muts kon worden gebruikt. Dit was wegens het koude weer geen overbodige luxe. Om voor wat lawaai te zorgen werden er rammelaars en fluitjes uitgedeeld, zo kon iedereen ons van ver al aan horen komen. Bijna klaar om te vertrekken, maar wat is een optocht nou zonder raad van elf en prins? Om die rede zorgde dit jaar de E4 van Sparta ’25 voor de raad van zeven en natuurlijk Prins Sam dun Uurste. De optocht was compleet en zo konden we met veel lawaai vertrekken naar de kantine.

Bij de kantine aangekomen was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor elk winnend team een echte Carnavalsmedaille en voor de winnaars van de spellen was er een lekkere snoepzak. De Spartaantjes werden allemaal beloond met iets lekkers. Naast de voetbalprijzen was er ook een prijs voor de mooist verklede speler/speelster. Dit jaar was dat Isa Kluijtmans, zij was verkleed als mascotte en was erg mooi geschminkt. Alle winnaars nog gefeliciteerd!

Het Carnavalsfeest werd geopend door een speciale artiest. Hij zorgde voor het nodige vermaak doordat hij kon jongleren en ballonfiguurtjes kon maken. Alle kinderen zaten met open mond te kijken. Fantastisch om te zien hoe de kinderen allemaal zaten te genieten! En ook de ouders zag ik soms met verbazing kijken naar alles wat er gebeurde. Het hossen en het feesten werd natuurlijk niet vergeten en dat ging ook nadat de artiest weg was vrolijk door. Aan het eind van de middag was er nog een spelletjesmiddag. Alle kinderen mochten hieraan mee doen, dus ook broertjes ,zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Dit samen met de Carnavalsmuziek zorgde voor en vrolijk en gezellig geheel. De spellen werden door kinderen met veel plezier uitgevoerd. Ranja en iets lekkers kon dan ook bij deze spelletjesmiddag niet ontbreken. Alle spelletjes werden begeleid door vrijwilligers. Via deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken die maar iets gedaan heeft om het Carnavalstoernooi en het Carnavalsbal tot een groot succes te maken. Ik hoop dat ik volgend jaar ook weer op jullie hulp kan rekenen!

De Carnavalsdag bij Sparta ’25 werd afgesloten met de prijsuitreiking van het M&M Raadspel. De winnaar was Tijl van de Gender, hij zat er maar 27 M&M’s naast! Hij ging naar huis met een schitterende  voetbaltafel.  

Tijl en Puk van de Gender hebben zichtbaar veel plezier van de gewonnen prijs!

De raad van zeven en Prins Sam gingen ook niet met lege handen naar huis. Zij kregen een mooi aandenken aan deze Carnaval door middel van een fotocollage. Na de Carnaval kreeg ik van een van de spelers een leuk mailtje waarin stond hoe leuk hij het had gehad en dat hij iedereen nogmaals wilde bedanken voor de leuke dag. Ook vertelde hij dat zijn fotocollage nu boven zijn bed hangt zodat hij die leuke dag zich kan blijven herinneren. Daar doe je het als organisator toch voor!

Al met al kunnen we terug kijken op een fantastische Jeugdcarnaval bij Sparta’25. Volgend jaar hoop ik iedereen weer te zien bij Sparta’25 en hopelijk kunnen wij er dan met z’n allen weer zo’n geweldig feest van maken!

Klik hier om snel een kijkje te nemen in het fotoboek.

Groetjes, Helga Fledderus (jeugdcommissie)

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25