Afsluiting 10 jaar G-voetbal: Nederlands CP team <15 speelt tegen D4

Gepubliceerd op 22 november 2013

Het Nederlands CP team van de KNVB onder 15 jaar speelt op 27 november 2013 een wedstrijd bij Sparta’25 tegen de D4 van Sparta’25. In het CP team. Aanvang 19.00 uur.

Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de afsluiting van het jubileumjaar 10 jaar G-voetbal bij Sparta'25. Na afloop van de wedstrijd wordt in het clubgebouw nog stil gestaan bij dit feit onder genot van een hapje en een drankje. We hopen dat veel mensen de moeite willen nemen om hier samen met Sparta'25 het glas nogmaals op te heffen.

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden behoren eveneens tot de doelgroep. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m).

Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25