Afscheid: (ex) Spartanen over Bram Kluijtmans

Gepubliceerd op 04 mei 2014

Frans van Heijnsbergen, verzorger eerste elftal: 


Ik heb Bram vanaf zijn eerste dag bij de selectie meegemaakt, een korte periode als speler van het tweede en al snel met de zelfde inzet en hartstocht een vaste waarde voor ons vaandel team. 

Als iemand die zich bewust is van zijn eigen kwaliteiten, is Bram een voorbeeld voor iedere selectiespeler met respect voor alle mensen die een steentje bijdrage. 
Respect verdient Bram zelf zeker voor zijn tomeloze inzet en positieve instelling iedere zondag weer. 

Als ik dan toch enige mate van teleurstelling moet uitspreken, is het wel dat ik, en velen met mij, het jammer vind dat Bram er voor heeft gekozen om in een lager elftal te gaan spelen. Hij zou met zijn ervaring en positieve uitstraling een ongekende bijdrage kunnen leveren om samen met de nieuwe technische staf  het tweede elftal terug te brengen naar een hoger niveau. Maar deze teleurstelling is tegelijkertijd misschien ook wel het grootste compliment. 

 
Ronnie Couwenberg, huidige trainer eerste elftal: 


Als je ergens nieuw aan de slag gaat als trainer zoek je altijd een aantal dragende pijlers waar je op kunt terugvallen en op wie je altijd kunt vertrouwen, zowel in het veld als daarbuiten. Vanuit dat vertrekpunt ga je verder bouwen aan een team waarin individuele spelers een rol vervullen. Mijn komst bij Sparta'25 was niet de meest gangbare en dus waren de pijlers van het team voor mij nog belangrijker om snel aan de gang te kunnen met dit team. Bram was voor mij een belangrijke pijler. Doordat Bram zijn eigen sterke en minder sterke punten als geen ander kent, zakt hij bijna nooit door de ondergrens.  In combinatie met zijn ervaring een zeer belangrijke waarde in het team. Daarnaast is Bram ook gewoon een fijne vent om mee om te gaan. Door zijn grote mate van zelfkennis kan niemand beter dan hij de beslissing nemen die hij nu neemt. 

Bram is net als zijn broer Thijs een echt verenigingsmens waar Sparta'25 heel zuinig op moet zijn. Van dit soort mensen heb je er altijd te weinig binnen een vereniging. Bram ik wens je alle geluk toe met Noortje en je meiden. Het was een voorrecht om met je te werken. 

 

Harry Blokhuis, in het verleden trainer eerste elftal:  


Jij ben t nu zo’n speler waar je als trainer altijd graag aan terug denkt. Een vlotte, aimabele mens met een groot Sparta’25 hart. Voor mij was je altijd een voetballer waaraan de jeugd een voorbeeld had. Waarom? Altijd aanwezig nimmer af laten weten en voorop in de strijd. Het siert je tevens  dat je ook op de achtergrond kon blijven terwijl je zoveel verdienste had voor het team.  

Graag zou je voorin willen spelen maar in mijn tijd was je een vaste waarde in de achterste lijn waarbij je toch regelmatig  goed opkwam langs de zijlijn. Dit resulteerde meestal in een goede assist en soms in een doelpunt. Jij bent een speler die overal in het team een voldoende scoort, prima.  

Ook buiten het veld ben je voor het team van meerwaarde. Op jouw bekende rustige manier kon je goed relativeren maar ook medespelers duidelijk maken dat er iets moest gebeuren. Zoals het een goed clubman betaamt liet je nooit afweten bij het spelen van de 3e helft, een prima eigenschap binnen een club als Sparta’25  

Bram het gaat je bijzonder goed na je actieve loopbaan en we zien elkaar zeker nog eens. Hopelijk hebben Noortje en de kinderen net zoveel plezier van jouw als dat Sparta al die jaren heeft gehad.   

 

Arno Methorst, in het verleden trainer eerste elftal: 


Bram is een echte teamspeler. In het belang van het team zal hij altijd de opgedragen opdrachten uitvoeren. 

Hij moet het niet hebben van techniek, maar van z’n onverzettelijkheid. Hij zal nooit verzaken en voorop gaan in de strijd. 

Buiten het veld is hij een sociale jongen, die houdt van gezelligheid.  

Bram S6 in de toekomst en geniet van je gezin. 

 

Brechje Biemans, voorzitter Sparta'25 


Bram is een rustige en bescheidde speler. Ondanks dat was hij als selectiespeler binnen Sparta'25 altijd heel zichtbaar, ook buiten het veld. Bram neemt altijd de tijd om na de training naar de kantine te komen en is er als er iets wordt georganiseerd. Ook zet hij zich in als vrijwilliger. Dit alles is voor een vereniging als Sparta'25 heel belangrijk. Met name omdat vooral jeugdleden de selectiespelers als voorbeeld zien. Dit heb ik altijd erg gewaardeerd van Bram, naast wat hij al die jaren op het veld voor Sparta'25 heeft betekent.  

Een vaste kracht in het team, die de strijd in alle rust aangaat, maar daarnaast ook kritisch is op zichzelf en het team. 

Bram, heel veel succes en voetbalplezier bij een ander Sparta-team. Ik hoop je nog vaak tegen te komen bij Sparta'25. 

 

Wim Swinkels, in het verleden trainer eerste elftal: 


Bram staat wel symbool voor een multi funtionele speler die bijna overal op het veld heeft gespeeld. Ik had hem zelfs wellicht kunnen opstellen als keeper. Ik zag in Bram de perfecte halfveldspeler. Met zijn kwaliteiten kon hij de binnenkant perfect bespelen. Hij heeft aanvaller gestaan, lang gefungeerd als back, maar in mijn ogen de perfecte middenvelder. Bram is een verenigingsmens, een fijne vent en een graag geziene vent in de kantine. We gaan elkaar nog vaak zien. Veel plezier bij het vijfde!


Erwin Gramser, in het verleden leider van het eerste elftal 


Bram heeft altijd zowel binnen als buiten het veld een voorbeeldfunctie vervuld. Vele wedstrijden met tomeloze inzet in zowel de vierde, derde, tweede als eerste klasse. Ondanks een respectabel aantal gele kaarten een zeer sportieve speler. Ook buiten het veld een zeer betrokken persoon. Als vrijwilliger, organisator (en deelnemer) van activiteiten of gewoon als bezoeker van de kantine na trainingen en wedstrijden. Kortom: een voetballer in hart en nieren die het spelletje altijd op de juiste manier heeft beleefd. 

 

Noortje Kluijtmans, levensgezel en steun en toeverlaat van Bram. 


Natuurlijk wist ik dat Bram nadacht over stoppen of doorgaan, we hebben het er afgelopen seizoen vaak over gehad. Wat te doen en ga ik spijt krijgen? Ik liet hem, het is een beslissing die hij zelf moet nemen. En toen op 1 januari 2014 kwam ineens het grote woord eruit: Pap, mam, ik ga stoppen bij het eerste. Vader Arie: Oh jongen, weet je het zeker? Je moet het zelf weten. Je hebt het lang gedaan. Het is jammer, maar het is goed. En toen was het ook goed voor Bram. 

Mei 2001; ik maak kennis met de familie Kluijtmans. Arie, Anja, Bram en Thijs, een gezin waarin voetbal als een rode draad door hun leven loopt. Ik werd verliefd op Bram, een leuke jongen uit Beek en Donk die bij Sparta ’25 voetbalde in het eerste. Wat dat allemaal inhield wist ik op dat moment niet maar daar kwam ik gauw genoeg achter. Op dinsdag en donderdag konden we elkaar niet zien want dan moest hij trainen, op zaterdag ging hij als trainer/leider mee met de C2 en gingen we eigenlijk nooit op stap want op zondag moest hij voetballen. En zondag? Ja, dan moest ik maar naar de kantine komen…. 

Mei 2014: Dit was het dan. Na 16 jaar neemt Bram afscheid van het eerste. Jaren van trainen en voetballen zijn voorbij gegaan. Van kampioenschappen en biertjes in de kantine maar ook van degradaties en blessures. 13 jaar heb ik het allemaal mee mogen maken. Bram die alles doet voor het voetbal en het team. Ik ben trots op hem, dat hij zich al die jaren zo heeft ingezet! Maar ik ben ook blij, blij dat hij heel misschien nu wat meer tijd heeft voor ons gezinnetje. 

En nu? Inmiddels is voetbal ook in ons gezin ingeburgerd. Ik probeer mijn steentje bij te dragen als vrijwilliger en ook Sophie en Juul komen graag bij Sparta. Nog een paar jaar en dan mag Juul starten bij de Spartaantjes en dan begint het allemaal weer opnieuw… 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25