• Stiphout Vooruit JO11-1 - Sparta`25 JO11-1

 • Na een mooie overwinning op Nuenen JO11-1 bracht de volgende wedstrijd de spelers van Sparta`25 JO11-1 naar sportpark Molenven in Stiphout. Op het kunstgras stond een wedstrijd tegen de plaatselijke JO11-1 gepland. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen werden helaas geen fans toegelaten op het sportpark. Enkele toeschouwers stonden op het aangrenzende fietspad de wedstrijd te aanschouwen.

  Om exact 10:45 werd er door Stiphout afgetrapt. Stiphout begon fel aan de wedstrijd, Sparta`25 liet de tegenstander te veel in de wedstrijd komen en kwam al snel op een 1-0 achterstand. Sparta`25 leek wakker en al snel kreeg het team 3 kansjes via Jesse, Tijs en Tim. Stiphout was in de eerste periode echter net wat scherper dan Sparta`25, dat een beetje te afwachtend begon. Ondanks kansen voor Tim, Justin en Tijs liep Stiphout uit naar een 3-0 voorsprong.

  Na een peptalk van trainers Cristian en John kwam Sparta`25 in de tweede periode beter uit de startblokken. Ondanks dat Stiphout de eerste kans liet noteren, pakte Sparta`25 meer het initiatief. Een schot van Suim werd nog gekraakt door een verdediger, een schot van Tim was vervolgens onhoudbaar voor de keeper van Stiphout: 3-1! De verdedigers van Sparta`25 kregen meer grip op de aanvallers van Stiphout en dat leidde tot meer kansen voor Sparta`25. Een goede voorzet van Bram ging langs iedereen heen en helaas ook de volgende kansen voor Sparta`25, via onder andere Siem en Gino, troffen geen doel. Sparta`25 had de wedstrijd behoorlijk onder controle maar dat werd helaas niet beloond met meer doelpunten.

  In de derde periode kreeg Sparta`25 wederom kansen. Het lukte Tijs net niet een voorzet van Justin binnen te werken en een schot van Daan werd knap gepakt door de keeper van Stiphout. Stiphout werd gevaarlijk via een scrimmage voor het doel van Jan, maar Jan en Bram redden uiteindelijk bekwaam. Jesse kreeg vervolgens twee mooie kansen, maar het lukte net niet te scoren. Siem bracht vervolgens wel de 3-2 op het scorebord, de wedstrijd lag weer open. Gino kreeg vervolgens een grote kans, helaas bracht Stiphout de marge snel weer op 2 doelpunten: 4-2. Sparta`25 gaf niet op en Gino scoorde mooi de 4-3! Siem kreeg een mooie kans op de gelijkmaker, maar hij raakte de paal. Helaas scoorde Stiphout hierna de 5-3. Dat was een kleine tegenvaller, want Sparta`25 was deze periode beter.

  De laatste periode lag alles nog helemaal open. Sparta`25 bleef jagen op goals en kreeg ook via Daan, Jesse en Tijs mooie kansen. Het was echter Stiphout dat twee keer scoorde en de tussenstand op 7-3 bracht. Sparta`25 bleef echter jagen op doelpunten en dat lukte Suim bijna, maar hij raakte de lat. Tijs scoorde hierna wel: 7-4. In de laatste paar minuten van de wedstrijd scoorden beide teams nogmaals. Allereerst scoorde Stiphout de 8-4 en tot slot bracht Tim de eindstand op 8-5.

  Het was een leuke wedstrijd waarin Sparta`25 meer verdiend had. Een snelle 3-0 achterstand was een tegenvaller, maar het team verdient een compliment omdat er tot het einde toe gestreden is voor een goed resultaat. Dat biedt zeker perspectief!