• Sparta'25 wint van Brandevoort

• Zaterdag was het dan weer zover, de eerste thuiswedstrijd van de tweede helft van de competitie. Op het programma stond een voor Sparta'25 nog onbekende tegenstander, namelijk Brandevoort jo19-1. Uiteindelijk waren de Beek en Donkenaren met 3-1 te sterk voor de ploeg van Danny Koevermans.

In de eerste helft was Brandevoort duidelijk de bovenliggende partij. Er werden weinig kansen gecreƫerd, maar het gevaar wat er was kwam van de Helmonders. In de elfde minuut werden de bezoekers gevaarlijk uit een corner, maar het schot ging net naast. Een paar minuten na het eerste speldenprikje kwam Brandevoort goed door over links en Ruud moest voor de eerste keer reddend optreden. Brandevoort kreeg in de resterende minuten van de eerste helft nog een kans wat ook resulteerde in de openingstrekker. De sterke spits van Brandevoort kreeg de bal, draaide en schoot de bal knetterhard lat in. De lat leek het even te begeven maar er kon gelukkig door worden gevoetbald.

Rust met ranja

Na rust kwam Sparta'25 steeds beter in de wedstrijd alhoewel de kansen nog steeds grotendeels voor de Helmonders waren. De pogingen werden steeds naast geschoten of net op tijd weggewerkt door de Beek en Donkse defensie. In minuut 70 van de wedstrijd probeerde Brandevoort het maar eens van afstand. De bal leek op weg te gaan naar de bovenhoek, maar keeper Ruud kon de bal klemvast pakken. Twee minuten later liet Sparta'25 zich zien. Brent kwam goed door via de linkerkant van het veld en zijn schot verdween in het net. De score was nog maar net verwerkt op het scorebord toen Sparta'25 de voorsprong nam. Een pass van Brent werd goed binnengeschoten door Niels. Nadat Sparta'25 twee keer snel had gescoord leek Brandevoort van slag en tot grote kansen konden ze dan ook niet meer komen. Het slotakkoord was dan ook voor Sparta'25 weggelegd. In de 90e minuut kwam Niels goed door vanaf de linkerkant van het veld, hij speelde even twee man voorbij en schoof de bal onder de keeper door waardoor de wedstrijd beslist was.

Het voetbal was niet fantastisch maar Sparta'25 heeft wel laten zien dat het ruggengraat heeft en dat het kan terugkomen van een lange achterstand, complimenten!

Tja, en dan de misser van de week. Voor het eerst dit seizoen heeft de schrijver geen flauw idee wie recht heeft op deze felbegeerde titel en suggesties zijn daarom welkom. De actie van de week is voor Niels van Oorschot die de wedstrijd met een fraaie actie in het slot gooide.

Aanstaande zaterdag staat er weer een moeilijke uitwedstrijd op het programma waarbij alle support welkom is dus koop uw kaarten snel en neem de vuvuzela's mee! S.V. O.S.S. jo19-1 zal de tegenstander zijn en er zal worden afgetrapt om 15:15. De vorige keer dat deze teams elkaar troffen resulteerde dit in een nipte overwinning voor onze jo19-1. In een spektakelstuk werd toen met 4-3 gewonnen van de Ossenaren. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden zaterdag. Komt dat zien! Komt dat zien!