• Sparta’25 wint uitwedstrijd tegen Eendracht’30 met 1-2.

 • Voor de wedstrijd tegen Eendracht’30 reisde Sparta’25 af naar Mook. Een voor de meeste supporters onbekende tegenstander maar toch hadden beide verenigingen de degens al eens eerder gekruist. In 1978 was namelijk Sparta’25 de tegenstander bij de openingswedstrijd van het sportpark in Mook, aldus een bestuurslid van Eendracht’30. Was het toen nog een vriendschappelijke wedstrijd, deze zondag ging het om de punten.
  De wedstrijd kwam traag op gang zonder noemenswaardige kansen van beide kanten in de eerste minuten. De eerste grote kans was voor de gastheren toen de spits vanuit een dieptepass van achteruit vrij voor doelman Bram Werdens kwam te staan. Bram wist echter het gevaar onschadelijk te maken.
  Even later kwam Sparta’25 op een 0-1 voorsprong. Rick van Heijnsbergen kon met de bal aan de voet van de rechterkant naar binnen komen en de bal in de verre hoek achter de Mookse doelman werken. Kort hierna werd Eendracht’30 gevaarlijk maar het afstandsschot werd door Bram Werdens over de doellat getikt.
  Nog voor het half uur verdubbelde Sparta’25 de voorsprong. Nu was het Freek Schoones die met de bal aan de voet kon oprukken naar het doel en de 0-2 scoorde door de bal door de benen van de doelman binnen te schieten.
  Tien minuten later was het opnieuw Freek Schoones die richting het doel van Eendracht kon gaan maar deze keer kon de doelman hem wel stuiten. Zo werd er met een 0-2 ruststand de kleedlokalen opgezocht.
  Na rust duurde het niet lang voordat Eendracht’30 de stand naar 1-2 verkleinde. Daardoor maakte Sparta’25 het zich onnodige moeilijk. Gelukkig kwam Eendracht’30 niet meer tot scoren, al scheelde dat maar weinig. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was de thuisploeg nog heel dicht bij de gelijkmaker. Maar “man of the match” Bram Werdens werkte de bal met een wereldredding op de paal waardoor er drie punten mee naar Beek en Donk gingen. Door deze overwinning is Sparta’25 opgeklommen naar de 2e plaats op de ranglijst.
  Zondag 27 november speelt Sparta’25 thuis tegen SSS’18 uit Overloon, aanvang 14.30 uur.

  Archieffoto: Seraf Vereijken.